ροή ειδήσεων

H Apple επιχειρεί να «δέσει» τα χέρια των οδηγών...

Μια νέα πατέντα έρχεται να αντιμετωπίσει την άκρως επικίνδυνη συνήθεια των οδηγών να στέλνουν γραπτά μηνύματα...Αφού δεν σταματούν να πληκτρολογούν ενώ οδηγούν, θα τους «δένει» αναγκαστικά τα χέρια το iPhone της Apple.

Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που δοκιμάζεται, θα απενεργοποιεί ορισμένες από τις λειτουργίες του τηλεφώνου όταν, μέσω ειδικών αισθητήρων, ανιχνεύει ότι ο χρήστης βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.
Παρότι η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση θεωρείται παράνομη και τιμωρείται με τσουχτερά πρόστιμα, όσοι είναι εθισμένοι στα γραπτά μηνύματα δεν φαίνονται να πτοούνται Παράλληλα, όμως είναι και μια επικίνδυνη συνήθεια, καθώς επιβραδύνει το χρόνο αντίδρασης του οδηγού κατά 35% ενώ αυξάνει την πιθανότητα σύγκρουσης κατά 23 φορές.
Τρεις στους 10 οδηγούς παραδέχονται ότι πληκτρολογούν στο κινητό τους ενώ οδηγούν, ενώ στις ηλικίες από 18 έως 24 ετών, το ποσοστό ανεβαίνει πάνω από 40%.
Η Μεγάλη Βρετανία θέλοντας να βάλει «φρένο» στα μηνύματα πίσω από το τιμόνι τιμωρεί τη χρήση του κινητού ακόμη και όταν το όχημα είναι σταματημένο σε φανάρι, τόσο με τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο όσο και με «πόντους» στο δίπλωμα του οδηγού.
Η Apple επιχειρεί να κάνει τώρα αυτό που δεν έχει καταφέρει ο νόμος. Η πατέντα για το «κλείδωμα» της τηλεφωνικής συσκευής αν και κατατέθηκε το 2008, δημοσιεύεται σήμερα και ευελπιστεί να συνετίσει τους οδηγούς ώστε να μην αποσπάται η προσοχή τους από το κινητό όταν βρίσκονται στο δρόμο.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *