ροή ειδήσεων

Προειδοποίηση ασφαλείας για χρήστες του Internet Explorer από την Microsoft

Σύμφωνα με ανακοίνωση ασφαλείας που εξέδωσε η Microsoft εφιστάται η προσοχή στους χρήστες του δημοφιλούς της browser Internet Explorer (εκδόσεις 6-11) που βρίσκεται εγκατεστημένος στο 50% των online υπολογιστών παγκοσμίως...
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για ένα κενό ασφαλείας στο εν λόγω λογισμικό που μπορεί να γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης από χάκερς, δίνοντάς τους πρόσβαση σε όσους υπολογιστές έχουν εγκατεστημένο τον Internet Explorer.

Ήδη η εταιρεία έχει καταγράψει έναν περιορισμένο αριθμό επιθέσεων που οφείλονται στο συγκεκριμένο κενό ασφαλείας, οι οποίες έθεσαν σε ομηρία εξ αποστάσεως, με χρήση κακόβουλου λογισμικού, τους υπολογιστές - θύματα.

Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόκειται να λάβει μέτρα που θα διορθώνουν το κενό ασφαλείας είτε μέσω έκτακτου update ή μέσω της τακτικής αναβάθμισης που κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση, ανάλογα με τις ανάγκες των καταναλωτών".

Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στους χρήστες που διαθέτουν υπολογιστές με λειτουργικό Windows XP (ποσοστό που ανέρχεται σε 30% επί του συνόλου των PC, παγκοσμίως) ιδίως λόγω της παύσης υποστήριξης από την Microsoft με αναβαθμίσεις ασφαλείας και άλλα updates, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 8 Απριλίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *