ροή ειδήσεων

Πρεμιέρα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross

Με συμμετοχή του Στάμου Λυρίου - Ίκαρος Ρόδου

Η απαιτητική πίστα στη Χαλκίδα έδωσε θέαμα αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον...

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross όπου και τα φαβορί δικαιώθηκαν και εκπλήξεις σημειώθηκαν.

Με τους ενθουσιώδεις θεατές να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα, οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας μέσα σε ένα «πραγματικά "αντρικό" τερέν» (όπως δήλωσε ο Π.Κουζής,) έδωσαν τη ζωντανή απόδειξη ότι το ελληνικό Motocross είναι σε τροχιά ανόδου.

Σε τροχιά ανόδου είναι και οι υποδομές με το δήμο Χαλκιδαίων καθοδηγούμενος από την πληθωρική ΑΜΛΕΧ να επενδύει στη γνωστή πίστα η οποία βρίσκεται σε 2η φάση ανάπτυξης.

«Είμαι έτοιμος και για το 2ο σκέλος» δήλωσε με ένα αχνό χαμόγελο ο ταχύτατος και αλάνθαστος, απροσδόκητος νικητής του α’ σκέλους της κατηγορίας ΜΧ2, ο 18χρονος Θεσσαλονικιός Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha).

Δικαίωσε τον εαυτό του αντιμετωπίζοντας επάξια τον ταχύτατο έτερο teenager, τον 17χρονο Μανώλη Κρητικό (ΑΡΗΣ Πεντέλης, Yamaha) ο οποίος οδηγούσε επικεφαλής στο α’ σκέλος μέχρι να πέσει και να βρεθεί αρκετά πίσω.

Δυνατός στις εκκινήσεις μεν δεν μπόρεσε να κρατήσει γρήγορο ρυθμό σε όλο τον αγώνα ο τοπικός Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΟΕορδαίας, Honda,), όπως και ο ταχύτερος όλων στις δοκιμές, Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Yamaha).

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) και ο Γιάννη Μόσιο (ΜΟΤΟΛΕΒόλου, ΚΤΜ) που επέστρεψε, είχαν μια μονομαχία διαρκείας για να καταλήξουν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Σίγουρα το βασικό θέμα των συζητήσεων πριν τον αγώνα ήταν η αναμενόμενη μονομαχία των πρωταθλητών του 2013, του Παναγιώτη Κουζή (ΦΙΑΜ, Honda) και του Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) που «ανέβηκε» και αυτός στην «μεγάλη» κατηγορία, στην ΜΧ1.



Ταχύτερος στις δοκιμές κατά... 2 δέκατα του δευτερολέπτου ήταν ο Κουζής που πετάχτηκε εμπρός και στα 2 σκέλη. Για να φτάσει σε δύο πειστικές αλλά όχι άνετες νίκες με τον Κοντολέτα (α΄σκέλος) κοντά του και τον, ιδιαίτερα ανεβασμένο στον αγώνα, Γιώργο Ηλιόπουλο (ΠΑΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) στο β΄σκέλος.



Γρήγορος στις δοκιμές, δεν μπόρεσε να μπει σε ρυθμό «βάθρου» ο Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΜΟΕορδ. Yamaha) με τον πολύ καλό Δημήτρη Μπαξεβάνη (Μοτολέσχη Καβάλας, Yamaha) να χάνει την 5η θέση από τον προβληματισμένο Μανώλη Σκύβαλο (ΟΔΙΚΟ, Honda) που «ξύπνησε» μόλις στον τελευταίο γύρο του β’ σκέλους.

Πολύ ωραίος αγώνας και στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τον αειθαλή Σταμάτη Λυρίου (Ίκαρος Ρόδου, Yamaha) να ξεκινάει μέτρια και στα 2 σκέλη. Στη συνέχεια πέρασε με μαεστρία επικεφαλής και τελικά κατέκτησα δυο πειστικές νίκες.



Πίσω του ο περσινός πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης (ΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) κινδύνεψε από τον επιθετικό Λαρισαίο νεανία Κώστα Τσάτσο (Μοτοκίνηση, ΚΤΜ) ενώ στην ένταση των πρώτων γύρων συνέβαλαν αρκούντως και οι Δημ. Στούπας (ΑΜΛΕΧ, Kawasaki) και Δημ. Κεραμιδάς (ΦΙΑΜ, Suzuki). Χαμόγελα και για τον Γιώργο Ταμβάκο (ΔΙΑΘΛΗΣΗ, Kawasaki) που επικράτησε του Φ.Γιακουμάκη.

Κάνοντας την έκπληξη ίσως, ο Σπύρος Μπιρλής (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) επέστρεψε με νίκη, στο ένα σκέλος των Quad που διεξήχθη, με τον Κώστα Ντούζο (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) να τον πιέζει σθεναρά και να επισφραγίζει την κυριαρχία της νότιας Αττικής στο αγώνισμα ενώ ο «συνήθης ύποπτος» ο Αγρινιώτης Γιώργος Καπέλης (ΜΟΒΕ, Yamaha) εμφανίστηκε σχετικά άκεφος και με τεχνικά προβλήματα στους τελευταίους γύρους.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι 6 στην ΜΧ2 είναι κάτω των 20 ετών με εξαίρεση τον Παπίλα που κλείνει τα 21 ενώ οι 5 στους 6 στην ΜΧ1 είναι αρκετά κάτω των 28 άλλη μια απόδειξη ότι το ελληνικό ΜΧ κοιτά το μέλλον κατάματα..

Παρών στην πίστα ήταν και ο δήμαρχος Χαλκιδαίων Θανάσης Ζεμπίλης που δήλωσε στο ξεκίνημα της ημέρας ότι: «τα καλύτερα έρχονται». Επόμενος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross γίνεται στις 13 Απριλίου, στην γνωστή δημοτική πίστα των Γιαννιτσών από τον ΟΦΜΓ.

Δείτε εδώ βίντεο και παρακάτω φωτογραφίες του αγώνα...



















Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *