ροή ειδήσεων

Τέλος στην υποστήριξη των Windows XP από την Microsoft - Σε αδιέξοδο οι χρήστες

Να βάλει τέλος στην πιο δημοφιλή, ίσως, έκδοση λειτουργικού συστήματοςWindows, τα γνωστά σε όλους XP, αποφάσισε.... η Microsoft, καθώς, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις ενημερώσεις ασφαλείας και την τεχνική υποστήρικη.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου τα Windows XP, θα είναι γυμνά, καθώς, οι χρήστες, θα μπορούν μεν να τα χρησιμοποιούν, ωστόσο, δεν θα υπάρχουν updates, το οποίο σημαίνει ότι σταδιακά το λειτουργικό σύστημα θα εκφυλίζεται χωρίς να μπορεί να επιδιορθωθεί.

Στην ουσία, οι χρήστες μένουν μόνοι τους, με όποιες λύσεις κυβερνοάμυνας επιλέξουν, για να τα βγάλουν πέρα με τους χάκερ και τις άλλες απειλές του διαδικτύου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη τα Windows XP τρέχουν σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό υπολογιστών, καθώς πολλοί χρήστες δεν είχαν βρει μέχρι στιγμής κάποιον λόγο για να αναβαθμιστούν στις επόμενες εκδόσειςWindows όπως τα Vista, 7 και 8.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μικρό αδιέξοδο, καθώς, μπορούν οι χρήστες να παραμείνουν «πιστοί» στα XP, αναλαμβάνοντας τα αντίστοιχα ρίσκα ή να δοκιμάσουν τις νέες εκδόσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητες «ελαφριές» για παλαιούς υπολογιστές.

Ανησυχίες ειδικότερα έχουν διατυπωθεί για την ασφάλεια αρκετών τραπεζικών μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) που λειτουργούν ακόμη με τα Windows XP. Επίσης για αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν «προσκολληθεί» στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, συνήθως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ή χρημάτων να επενδύουν συνεχώς σε νέες και πιο ασφαλείς τεχνολογίες (με δεδομένο, άλλωστε, ότι τα ΧΡ ήσαν επαρκέστατα από κάθε άποψη, όσο καλύπτονταν τεχνικά από τη Microsoft).

Συνολικά, τα Windows -σε όλες τις εκδόσεις τους- «κινούν» περίπου το 90% των υπολογιστών παγκοσμίως.
techit.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *