ροή ειδήσεων

Εφτασαν τους 103 οι ξένοι στην Α1

10 ξένους δοκίμασε ο Κολοσσός!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΑΚΗ

Τη σπάσαμε την «κατοστάρα» και φέτος στο πρωτάθλημα της Α1. Κρίση... ξε-κρίση οι 14 ομάδες του πρωταθλήματος έφεραν στη χώρα συνολικά 103 ξένους παίκτες....
από διάφορες περιοχές του πλανήτη, δύο χώρες εκ των οποίων εκπροσωπήθηκαν μάλιστα για πρώτη φορά.

Οι Παρθένοι Νήσοι (η χώρα στην οποία γεννήθηκε και ο σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς Τιμ Ντάνκαν) με τον Αϊβαν Ασκα του Ικαρου Χαλκίδας και φυσικά η Κίνα με τον «διάσημο» Σανγκ Πινγκ ο οποίος παρ' ότι έχει να εμφανισθεί σε επίσημο αγώνα από τον περασμένο Νοέμβριο, βρίσκεται ακόμη στη χώρα μας.

Οι συνολικά 103 ξένοι που έπαιξαν στο πρωτάθλημα είναι το 8ο ρεκόρ στην ιστορία της Α1, η οποία τις σεζόν 2006-7 και 2007-8 «φιλοξένησε» συνολικά από 117 ξένους παίκτες, που είναι φυσικά και το απόλυτο ρεκόρ. Σε σχέση με πριν από δύο σεζόν όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν στο φόρτε της και είχαν περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων μόλις 88 ξένοι, φέτος είδαμε 15 περισσότερους, όμως το ερώτημα είναι τι είδαμε.

Από τους περισσότερους, είναι η αλήθεια, απολύτως τίποτα. Παίκτες δίχως ίχνος υπερβολής «περαστικοί» που έπαιζαν ένα-δύο παιχνίδια και στη συνέχεια έφευγαν με το ίδιο αεροπλάνο. Τρανά παραδείγματα;

Ο Τζαμάριο Μουν του Ολυμπιακού (που δεν ήταν κακός παίκτης, αλλά είχε το μυαλό του αλλού), ή παίκτες που κανείς δεν θυμάται ότι έπαιξαν στο πρωτάθλημά μας έστω και αν έμειναν ακόμη και ορισμένες εβδομάδες.

Υπήρξαν ομάδες που τις αλλαγές τις έκαναν σαν τα πουκάμισα. Οπως ο Ικαρος Χαλκίδας και ο Κολοσσός Ρόδου που χρησιμοποίησαν από 10 ξένους. Στους 9 έμεινε ο Ολυμπιακός (ρεκόρ στην ιστορία των ερυθρόλευκων), όσους και Απόλλων Πάτρας και Ρέθυμνο.

Ρεκόρ

Κανείς φυσικά δεν πλησίασε έστω το ρεκόρ που κρατάει από τη σεζόν 2004-5 με τη χρησιμοποίηση 14 (ναι, δεκατεσσάρων) ξένων από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Υπήρξαν άλλες που λόγω οικονομικής στενότητας (ΠΑΟΚ) έμειναν στους 3 ξένους, και άλλες που δεν είχαν δικαίωμα προσθήκης λόγω τιμωρίας από τη FIBA (Αρης) με μόλις δύο ξένους, ο ένας εκ των οποίων (ο Βουλγαροκύπριος Αλέξανδρος Βεζένκοβ) θεωρείται «δικός» μας. Αλλαγές δεν μπορούσε να κάνει και ο Πανιώνιος που «βολεύθηκε» με παίκτες που έπαιζαν και πέρυσι στην Α1.

Οι τρεις αυτές ομάδες ήταν και οι μόνες που είτε δεν μπορούσαν είτε δεν επιτρεπόταν να κάνουν αλλαγές μεσούσης της σεζόν.

Οσον αφορά αυτούς που ξεχώρισαν; Από τους παλιούς μας γνώριμους ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος Ερικ ΜακΚόλουμ με τη φανέλα του Πανιώνιου (πέρυσι ήταν 2ος πίσω από τον πρώην κυανέρυθρο Νίκο Παππά), ο ΤζεϊΚόβαν Μπράουν ο οποίος πέρυσι δεν «έπιασε» στο Ρέθυμνο αλλά φέτος έβγαλε μάτια στον ΚΑΟΔ αλλά και ο Νικόλα Μάρκοβιτς της ίδιας ομάδας.

Από τα νέα πρόσωπα έλαμψε ο μίστερ ασίστ του ΠΑΟΚ DJ Κούπερ, το δίδυμο-χρυσάφι των Τρικάλων Κρις Εβανς και Πάτρικ Γιούιν, ο ριμπάουντερ του Ρεθύμνου Κένι Γκάμπριελ και οι Ασκα-Σάτον του Ικαρου Χαλκίδας. Παίκτες που κάτι μας λέει πως θα τους δούμε σε άλλες ομάδες την επόμενη σεζόν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *