ροή ειδήσεων

Διακινητές έριξαν στη θάλασσα άλλους 24 μετανάστες - Τους βρήκαν να παλεύουν με τα κύματα ανοιχτά του νησιού!

Η δράση των διακινητών συνεχίζεται ακόμα και μετά την χθεσινή ανείπωτη τραγωδία με τους 22 νεκρούς...



Σχεδόν ένα 24ωρο μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ιστιοφόρου που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε και διέσωσε 24 ακόμα ανθρώπους, στο στενό της Σάμου, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 22 άνδρες και 2 γυναίκες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θάλασσα.


Όπως είπαν στους άνδρες του λιμενικού, οι διακινητές που τους μετέφεραν τους είπαν να πέσουν στη θάλασσα, ώστε να εντοπιστούν από τις ελληνικές αρχές και να μεταφερθούν στη χώρα μας.


Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά την τραγωδία. Στις έρευνες συμμετέχει σκάφος του λιμενικού και της Frontex.


Κατόπιν εντολής του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Αθ.Αθανασόπουλου, μετέβη στη Σάμο ο επιθεωρητής Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το συντονισμό των ενεργειών διερεύνησης των συνθηκών και αιτιών του περιστατικού. Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση.


Aξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα (05-05-2014) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών, άλλοι 20 μετανάστες εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Σάμου. Οι μετανάστες συνελήφθησαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
newsit.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *