ροή ειδήσεων

ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΥΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ 350 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! Mας λένε ότι δεν βρίσκουν φτωχούς Έλληνες για να μοιράσουν το κοινωνικό μέρισμα!!!

Η χυδαιότητα του νοσηρού γραφειοκρατικού κράτους ξεπέρασε πλέον κάθε όριο.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Θεοχάρη και τα υπόλοιπα μπουμπούκια που έστησαν το γραφειοκρατικό τρυκ με το κοινωνικό μέρισμα, δεν υπάρχουν φτωχοί Έλληνες για....
να το πάρουν με αποτέλεσμα τα μισά λεφτά μένουν στα αζήτητα!
Μιλάμε για καλοσχεδιασμένη γραφειοκρατικη κτηνωδία ώστε να "κλέψουν" και να μοιράσουν μεταξύ τους- τα κόμματα εξουσίας- τα 350 εκατομμύρια ευρώ!
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη από το Capital.gr για να καραφλιάσετε!

Στα αζήτητα κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ από τα 525 εκατ. του κοινωνικού μερίσματος καθώς μια στις τρείς αιτήσεις που υποβάλλονται απορρίπτονται από το σύστημα καθώς δεν πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είχαν έως χθες υποβληθεί περίπου 800.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα από τις οποίες είχαν εγκριθεί μόνον οι 265.000 που αντιστοιχούν σε συνολική δαπάνη περίπου 172 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών έχει απορρίψει 334.000 αιτήσεις ενώ άλλες 210.000 αιτήσεις βρίσκονται σε «αναμονή» για έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τις 10 Μαΐου που θα γίνει η πρώτη πληρωμή κοινωνικού μερίσματος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε σχετική χαλάρωση των κριτηρίων καταβολής του επιδόματος προκειμένου να αυξηθούν οι δικαιούχοι και να απορροφηθεί το σύνολο του ποσού που έχει προϋπολογιστεί.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι για την πλήρη απορρόφηση του ποσού απαιτείται ενδεχομένως η αύξηση του εισοδηματικού ορίου για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος από τις 6.000 στις 6.500 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να εφαρμοστεί η εξής πρακτική: για κάθε ένα ευρώ που αυξάνεται το εισόδημα θα μειώνεται το μέρισμα των 500 ευρώ κατά 12 ευρώ. Ετσι για παράδειγμα κάποιος με εισοδήματα 6.300 ευρώ θα λάβει επίδομα 240 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις για το μέρισμα που εγκρίθηκαν έως τις 30 Μαΐου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού έως τις 10 Μαΐου.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *