ροή ειδήσεων

Συνελήφθη, ύστερα από καταδίωξη, ένας 55χρονος για διάρρηξη εμπορικού καταστήματος, σε χωριό της Ρόδου

Ο δράστης οδηγώντας αυτοκίνητο προσπάθησε να παρασύρει τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον ελέγξουν....

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα και χρήματα

Συνελήφθη σήμερα (22-05-2014) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, για πλαστογραφία με ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ανταποκρινόμενοι σε σχετική κλήση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή Καλυθιές Ρόδου προκειμένου να διερευνήσουν διάρρηξη σε εμπορικό κατάστημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκε ο 55χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού, τράπηκε σε φυγή με επικινδύνους ελιγμούς και κατεύθυνση την έξοδο προς την εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο δράστης στάθμευσε προσωρινά το όχημά του κάθετα σε επαρχιακή οδό, ενώ όταν τον προσέγγισαν πεζή δυο αστυνομικοί για τον ελέγξουν, κινήθηκε εναντίον τους με σκοπό να τους παρασύρει και να εμβολίσει το περιπολικό αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί αντιδρώντας άμεσα και εφαρμόζοντας κανόνες διαχείρισης περιστατικού υψηλού κινδύνου έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, βάλλοντας προς τον μπροστινό αριστερό τροχό του οχήματος του δράστη.

Ο δράστης οδηγώντας με φθαρμένο λάστιχο τράπηκε εκ νέου σε φυγή, αλλά ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη ύστερα από σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που έγινε στον συλληφθέντα και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν:
κατσαβίδι μήκους 30 εκατοστών,
μεταλλική βέργα (μπετόβεργα) μήκους 45 εκατοστών,
καπέλο, φακός και ζευγάρι γάντια,
πλαστική τσάντα, με το χρηματικό ποσό των 42 ευρώ σε κέρματα.

Τα παραπάνω ανευρεθέντα, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 55χρονος στις 14-03-2014, πρώτες πρωινές ώρες, στην Ιαλυσό Ρόδου διέρρηξε επιχείρηση με οικοδομικά υλικά και αφαίρεσε από ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *