ροή ειδήσεων

Βατερλό ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός δεύτερου γύρου σε 9 περιφέρειες, εκτός και σε πάρα πολλούς δήμους

Αν εξαιρέσουμε την Αττική, με την υποψηφιότητα Δούρου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος προτίμησης όσων ψήφισαν, στέλνοντας... την υποψήφια Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο γύρο μαζί με τον Σγουρό (ΝΔ), στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατάφερε να περάσει τους υποψηφίους που στήριζε σε δεύτερη Κυριακή.

Εκτός λοιπόν από την Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στον δεύτερο γύρο στα Ιόνια Νησιά και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις προηγούνται με μεγάλη διαφορά υποψήφιοι από τα κυβερνητικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).

Πελοπόννησος

Συγκεκριμένα, στην Πελοπόννησο, ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, συγκεντρώνει το 43,38% και θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή με τον Οδυσσέα Βουδούρη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει το 15,63%.

Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός φθάνει στο 42,87% και θα έχει να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς Τσιλιμίγκα Νικόλαο με 17, 31%. Στην Περιφέρεια Κρήτης ο υποψήφιος της ΝΔ Σεραφείμ Τσόκας συγκεντρώνει 26,28%, την ίδια ώρα που ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης οδηγεί την κούρσα με 40,86%, με καταμετρημένο το 83,19% των τμημάτων.

Κεντρική Μακεδονία

Η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με ποσοστό 11,68%, μένει στην τρίτη θέση και εκτός δεύτερου γύρου, πίσω από τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη, που συγκεντρώνει το 18,58% των ψήφων. Προηγείται με διαφορά ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, που κατέρχεται ως «γαλάζιος αντάρτης» και καταλαμβάνει το 32,79%, με καταμετρημένο το 92,12% των τμημάτων.

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη περνούν στο β' γύρο οι κ.κ. Παυλίδης και Γιαννακίδης, ενώ εκτός μένει ο κ. Κωνσταντίνος Μορφίδης, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία εκτός δεύτερου γύρου μένει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για την άλλη Κυριακή προκρίνεται, εκτός από τον νυν «γαλάζιο» περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, η αρχική επιλογή της Κουμουνδούρου που ήταν ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης που βρήκε την στήριξη των ΑνΕλ.

Στερεά Ελλάδα

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο «γαλάζιος» Κώστας Μπακογιάννης (ο οποίος πλαισιώνεται και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ) προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς με ενσωματωμένο το 85,41% των εκλογικών τμημάτων παίρνει το 41,68% ενώ δεύτερος έρχεται ο κ. Ευάγγελος Αποστόλου, που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και περνάει στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 18,54%.

Δυτική Ελλάδα

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μένει εκτός δεύτερου γύρου ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου, που έρχεται τρίτος, ενώ περνούν ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας, νυν περιφερειάρχης με 23,10% και ο Αντρέας Κατσανιώτης με 19,85%.

Νότιο και Βόρειο Αιγαίο

Στις περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου καθώς και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης οι υποψήφιοι που έχουν την στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένουν εκτός 2ου γύρου. Το χαρακτηριστικό των 3 αυτών περιφερειών – εφόσον επιβεβαιωθούν τα πρώτα αποτελέσματα – είναι πως στον επόμενο γύρο θα αναμετρηθούν μεταξύ τους υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αναλυτικά, στο Βόρειο Αιγαίο μένει εκτός δεύτερου γύρου η υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση, ενώ περνούν οι Χριστιάνα Καλογήρου και ο Θανάσης Γιακαλής. Στο Νότιο Αιγαίο, εκτός μένει ο Μπενέτος Σπύρου, ενώ στο β' γύρο θα αναμετρηθούν οι Γιώργος Χατζημάρκος και Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ήπειρος

Στην Ήπειρο ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης εμφανίζει διπλάσιο ποσοστό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα φαίνεται να κερδίζει από την πρώτη Κυριακή τη μάχη, καθώς με καταμετρημένο το 93,47 % συγκεντρώνει ποσοστό 50,77%.

Ιόνια Νησιά

Η μόνη περιφέρεια που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μπαίνει δυνατά στην μάχη είναι των Ιονίων Νήσων όπου ο υποψήφιός του Θεόδωρος Γαλιατσάτος συγκεντρώνει 20,47%, ενώ προηγείται ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Σπύρου με 21,82% στο 97,22% των εκλογικών τμημάτων.

Τι γίνεται στους δήμους

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στην πλειονότητα των μεγάλων δήμων με τους υποψηφίους που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ να μένουν εκτός δεύτερου γύρου.

Χαρακτηριστική περίπτωση στον Πειραιά, την Πάτρα (πρώτος μπαίνει ο υποψήφιος του ΚΚΕ), τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Αλεξανδρούπολη, τις Σέρρες, στα Ιωάννινα, στην Ρόδο, τα Χανιά, στα Ιωάννινα κ.ά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *