ροή ειδήσεων

Bild: CIA και FBI είναι σύμβουλοι της Ουκρανικής κυβέρνησης

Για δεκάδες πράκτορες της CIA και του FBI που παρέχουν συμβουλές στην ουκρανική κυβέρνηση κάνει λόγο σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Bild επικαλούμενη πηγές από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες...
Σύμφωνα με το άρθρο οι πράκτορες αυτοί είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να βοηθήσουν το Κίεβο στον περιορισμό της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία αλλά και στην εγκατάσταση ενός μηχανισμού αποτελεσματικής ασφαλείας.

Διευκρίνιζεται, επίσης, ότι οι ομάδες αυτές δεν ενεπλάκησαν άμεσα στις συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές αλλά «η δραστηριότητά τους περιορίζεται στο Κίεβο».

Παρόλα αυτά παρέχουν τεχνογνωσία στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος με την Bild να υποστηρίζει ότι μια ομάδα εξειδικευμένη σε οικονομικές υποθέσεις βοηθά επίσης στο να εξακριβωθεί η προέλευση της περιουσίας του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει την επίσκεψη στην περιοχή του διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν κάτω από ψευδώνυμο, επίσκεψη που επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος και προκάλεσε την οργή της Μόσχας.

Ο συντάκτης αναφέρει, τέλος, και την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ όταν ο αμερικανός πρόεδρος, κατά τη Bild, είχε υπερασπιστεί τη δράση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ με τη φράση «πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη στην Ουκρανία».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *