ροή ειδήσεων

Αναταραχή στον κόσμο του Bitcoin

Μπορεί η ειδησεογραφία και η κινδυνολογία σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin το τελευταίο διάστημα να έχει κοπάσει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις και εξελίξεις, τόσο σε νομικό, όσο και σε εταιρικό επίπεδο...

Άλλωστε, η χρήση του bitcoin σε ηλεκτρονικά καταστήματα συνεχίζει να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.
Πριν μερικές ημέρες, τουλάχιστον 10 μέλη του Bitcoin Foundation παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο, δείχνοντας τη δυσπιστία τους σε σχέση με τη διοίκηση που ασκεί ο Brock Pierce, βασικός μέτοχος της εταιρείας. Ο Brock Pierce είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς στο παρελθόν, έχει υπάρξει ηθοποιός στις ταινίες της Disney, ενώ είχε και "μπλεξίματα" με το νόμο σε σχέση με "ανήθικες" προτάσεις στο χώρο εργασίας.
Ο Brock Pierce ανέλαβε κομβικό ρόλο στο Bitcoin Foundation μετά την παραίτηση του Mark Karpeles, γενικού διευθυντή του ανταλλακτηρίου Mt. Gox, και του Charlie Shrem,ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Κάτω από την πίεση των μεγάλων αυξομειώσεων στην ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος, της κερδοσκοπίας, αλλά και των διοικητικών αναταραχών, στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εντατικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του κατάλληλου νομικού πλαισίου που θα προσφέρει προστασία σε όσους συναλλάσσονται με bitcoins ή άλλα ψηφιακά νομίσματα.
Στόχος της επιτροπής που έχει αναλάβει τη σχετική ευθύνη είναι όχι μόνο η διασφάλιση των χρημάτων των συναλλασσόμενων, αλλά και η υποστήριξη της νέας τεχνολογίας η οποία φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Ήδη, αρκετές μεγάλες εταιρείες δέχονται bitcoins στις συναλλαγές τους με πελάτες και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη.
Η επιτροπή υπολογίζει ότι θα έχει ετοιμάσει το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο σε λιγότερο από ένα χρόνο, με βασικό μέλημα τον ορισμό των ψηφιακών νομισμάτων που θα μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα, αλλά και την περιθωριοποίηση εκείνων που δεν πληρούν προϋποθέσεις διαύγειας και ασφαλείας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *