ροή ειδήσεων

ΡΟ.ΔΗ: Ο Πολιτισμός και το Περιβάλλον ξανά στη Ρόδο μας

Γράφουν οι:Ξενάκη Μαρία - Χαβιάρα Σέβα
Υποψήφιες τοπικές σύμβουλοι Δ.Δ. Ρόδου με την παράταξη ΡΟ.ΔΗ. του Χατζή Χατζηευθυμίου...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Δύο τομείς με αρκετές ελλείψεις και ανάγκες. 

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών φαίνεται να έχει βλάψει σε μεγάλο βαθμό τον πολιτισμό του νησιού μας. Ωστόσο, ζούμε σ’ έναν πανέμορφο τόπο με πολλές και ποικίλες δυνατότητες αξιοποίησης των χώρων του για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Η Ροδιακή Δημιουργία (ΡΟ.ΔΗ.) με τη στήριξη νέων ανθρώπων, που ζουν για τη Ρόδο, γεμάτοι όρεξη και νέες ιδέες, πιστεύει στην ανατροπή και στην πρωτοπορία. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη του πολιτισμού, του φυσικού πλούτου, του κρυφού θησαυρού του νησιού μας.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας, τόσο για τον πολιτισμό, όσο και για το περιβάλλον, που πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν με τα κατάλληλα μέσα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
α) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, τόσο με τοπικούς κοινοτικούς θιάσους, όσο και με θιάσους από ολόκληρη την Ελλάδα.

β) ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ: Αναβίωση παραστάσεων με θέμα το Μεσαίωνα. Επιπλέον στη Μεσαιωνική Τάφρο θα μπορούσε να διοργανωθεί ιστορική αναδρομή στα χρόνια του Μεσαίωνα και των ναϊτών ιπποτών με διάφορα βίντεο και παραστάσεις σε συνεργασία με σχολεία του νησιού μας.

γ) ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ: Να αξιοποιηθούν τα κλειστά μαγαζιά της αγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

δ) ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ: Δημιουργία Δημοτικού Ωδείου έτσι ώστε να δοθεί το έναυσμα στα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική.

ε) ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ: Να αξιοποιηθεί σαν σχολή χορού παρέχοντας δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών των νησιών μας. Επίσης, θα μπορούσαμε να εντάξουμε μαθήματα δραματικής τέχνης καθώς και αρχαίας τραγωδίας.

Ένα άλλο κομμάτι του πολιτισμού, το οποίο λείπει από το νησί μας, έχει να κάνει με εκδηλώσεις που έχουν καταργηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως είναι τα Ανθεστήρια. Μια σύγχρονη γιορτή των λουλουδιών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τον ερχομό της άνοιξης, δίνοντας ένα οικολογικό μήνυμα αγάπης και σεβασμού της φύσης.

Εκθέσεις βιβλίου με τη συμμετοχή συγγραφέων του νησιού μας καθώς επίσης και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.
Διάφορες εκδηλώσεις για τη νεολαία (happenings, DJ's, χορό, beach parties) καθώς και η ανάδειξη τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Διοργάνωση εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, του Πάσχα, των Αποκριών, τα έσοδα των οποίων θα διατίθενται στο Κοινοτικό Παντοπωλείο της Ρόδου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
1) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλους μας. Επίκειται καθαριότητα και σωστή διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την πόλη της Ρόδου έτσι ώστε να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία και αισθητική του νησιού μας.

2) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, η δημιουργία εκδηλώσεων με την παρουσία των αρμόδιων φορέων καθώς και η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία της πόλης μας θα βοηθήσει στη σωστή ενημέρωση των πολιτών και στην έναρξη ενός συστήματος ανακύκλωσης.

3) ΡΟΜΑ / ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ: Καλό θα ήταν να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες πάνω σε μια σταθερή διαδικασία συντονισμού των δράσεων ώστε η Ρόδος να ξαναπάρει πίσω το Καρακόνερο από αυτούς που το μετατρέπουν σε θύλακα ασυλίας για την τέλεση παραβατικών πράξεων.

4) ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΙΝΙΟΥ: Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα πάρκα του κόσμου. Αρχικό μας μέλημα λοιπόν είναι ο καθαρισμός του και η τοποθέτηση φώτων. Η δημιουργία παιδικής χαράς και η επανένταξη διαφόρων ζώων θα το αναβαθμίσουν. Αρκετά σημαντική επίσης είναι η περίφραξη και φύλαξη του χώρου αυτού, καθώς και η επαναλειτουργία της καντίνας του πάρκου.

5) ΠΑΡΚΙΝΓΚ: Η δημιουργία πάρκινγκ στην πόλη μας είναι βαρυσήμαντο ζήτημα. Ο χώρος στο παλαιό νοσοκομείο μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα για παρκινγκ, έτσι ώστε να δοθεί περισσότερη άνεση στην κυκλοφορία εντός της πόλης μας.

6) ΟΔΟΠΟΙΪΑ: Λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης των δρόμων της πόλης, το οδόστρωμα σε πολλούς απ’ αυτούς –και ιδιαίτερα στους κεντρικούς– βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με εκτεταμένες καταστροφές ή παραμορφώσεις και χρήζει άμεσης επισκευής. Επίσης, η δενδροφύτευση στα πλαίσια εθελοντισμού θα βοηθούσε αρκετά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού μας.

7) ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ: Δημιουργία ποδηλατοδρόμου εφόσον υπάρξει υποδομή και το κατάλληλο μέρος. Με την υλοποίηση του έργου αυτού θα μειωθεί το κυκλοφοριακό, ο θόρυβος και η ρύπανση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε οι προτάσεις μας να γίνουν κατανοητές και σ’ ένα βαθμό τουλάχιστον υλοποιήσιμες, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.
Για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/5/14 20:25

    Μπράβο στα κορίτσια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/14 21:34

    "Με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια" λέει μια λαϊκή παροιμία. Σε όλα όσα αναφέρατε κυρίες μου "απέτυχε παταγωδώς" ο Χατζής όταν ήταν δήμαρχος.
    1. Με τους γύφτους "δεν μιλούσε"
    2. Με το Εθνικό θέατρο το απαξίωσε τελείως, ερείπιο έχει καταντήσει, απαιτούνται κάτι εκατομμύρια για να επισκευαστεί, εκτός και αν το μισθώσετε σε ιδιώτη για 50-80 χρόνια!!
    3. Το Ροδίνη, επίσης το απαξίωσε μετατρέποντάς το σε μια χαβούζα
    4. Τον ποδηλατόδρομο..... άσε κοπέλα μου, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.... ακόμα δεν μας είπε πόσα ξοδεύτηκαν στον αέρα για ένα έργο που ναυάγησε από την αρχή από προχειρότητες και ανεπάρκεια.
    5. Η ανακύκλωση... μεγάλη κουβέντα, κάτι μηχανήματα 'έστησε στα πιό ακατάλληλα μέρη της πόλης με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι σάκοι απορριμμάτων βουνό όταν χαλάγανε (και χαλάγανε πολύ συχνά-εκ πείρας στο λέω). Το θέμα δεν είναι η βιτρίνα, αλλά που θα αποθηκεύονται τα υλικά ξεχωριστά για ανακύκλωση και το σπουδαιότερο, πως και που θα μεταφέρονται για ανακύκλωση. Και σήμερα υπάρχουν "διακοσμητικοί" κάδοι ανακύκλωση για να δείχνουμε στους τουρίστες ότι είμαστε "πολιτισμένοι" αλλά όταν έρχεται η σκουπιδιάρα όλα πέφτουν μέσα!!
    6. Για την παλιά πόλη και τα θεάματα, δώστε τα σε ιδιώτες, ο δήμος αποδεδειγμένα έχει αποτύχει παταγωδώς σαν επιχειρηματίας. Γινόταν το έλα να δεις (έκθεση Ρακιτζή)
    7. Οδοποιία, μεγάλη λέξη πιάσατε στο στόμα σας. Και επί Χατζή, πλήρη αδιαφορία για τις ασφαλτοστρώσεις. Θες ένα παράδειγμα? Πήγαινε στον δρόμο από το ΙΚΑ προς το ΤΖΑΜΠΟ να δεις πως οι πολίτες παίζουν την ζωή τους και το αμάξι τους κορώνα γράμματα! Και θα σας το πω ξανά, "με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια" γιατί απαιτούνται κάτι "πολλά εκατομμύρια" για να τους φτιάξετε. Δεν μας είπατε όμως που θα τα βρείτε αυτά τα χρήματα? Εδώ σε θέλω κάβουρα......
    8. Παρκινγκ..... μήπως όταν εννοείτε να αξιοποιηθεί το αντίστοιχο πίσω από το παλιό νοσοκομείο, εννοείτε να ΜΠΟΥΝ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ?????? γιατί υπάρχει ήδη (αν δεν το ξέρετε) και λειτουργεί...
    9. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, περιττό να σας πω ότι και εδώ απέτυχε οικτρά ο φίλος μας ο Χατζής. Δεν έχετε παρά να προστρέξετε την εποχή εκείνη στο σαϊτ για να δείτε ΛΙΓΑ μόνο από τα παράπονα των πολιτών.

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/5/14 21:34

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Αυτό όμως κυρίες μου που θα έπρεπε να επικεντρωθείτε είναι
    1. ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ που ζουν και πολλαπλασιάζονται και κυριεύουν το νησί παρά τον σχετικό νόμο... (καλά τους νόμους θα κοιτάμε τώρα ή τους ΨΗΦΟΥΣ)
    2. Τις δημοτικές τριτοκοσμικές ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ πηγαίνετε στην Λίνδο, στην παλιά πόλη και στους μήλους να δείτε τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας. Αίσχος και ντροπή (η τελευταία λέξη έχει εκλείψει από το λεξιλόγιό μας εδώ και κάτι αιώνες) Εως και ο Βωμός της πατρίδος έχει καταντήσει δημόσιο ουρητήριο με την ανοχή και την αδιαφορία των υπευθύνων.
    3. Οι Κράχτες......... "μη μου άπτου" (ψηφουλάκια είναι αυτά)
    4. Οι παράνομες καταλήψεις δημόσιου χώρου από κάθε είδους δραστηριότητες. Υπάρχουν σούπερ-μάρκετ στο Φαληράκι που έχουν καταλάβει το οδόστρωμα με ψυγεία και πάγκους και κανείς δεν επιβάλει την τάξη. (ψηφουλάκια είναι αυτά), όπως και πολλά περίπτερα που ενώ ή άδειά τους είναι για 6-9 μέτρα, έχουν καταλάβει 50 και 60 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένα! (ψηφουλάκια είναι αυτά)
    5. Στην καθαριότητα σε συγκεκριμένα σημεία βάλτε κοντέινερ για ογκώδη αντικείμενα και να γίνεται αποκομιδή τους και πιό εύκολα αλλά δεν θα προσβάλλουν αισθητικά το περιβάλλον. Σήμερα, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες που κανείς δεν τις επιβλέπει, όποτε θυμηθούν και έχουν όρεξη κάνουν την αποκομιδή τους. Βλέπεις το σύνθημα του δήμου έως σήμερα ήταν..... " πρώτα οι υπάλληλοι του δήμου και μετά ο πολίτης που τους πληρώνει". Επικεντρωθείτε στον ΠΟΛΙΤΗ που σας πληρώνει και που τον θυμάστε μόνο ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, γιατί κύριε Χατζηευθυμίου και Κουσουρνά, οι πολίτες κατά την προσφιλή σας τακτική είναι οι κάφροι, ενώ οι τουρίστες, της Άριας φυλής, γιατί μόνο όταν έρχονται αυτοί ΘΥΜΑΣΤΕ να καθαρίσετε τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις παραλίες, αλλά δεν ΞΕΧΝΑΤΕ να μας ζητάτε τα τέλη κάθε μήνα!!!
    6. Το πλανόδιο εμπόριο, ο καθένας όπου θέλει και όποτε θέλει στήνει και τον πάγκο του μετατρέποντας αυτήν την θαυμάσια πόλη σε ένα απέραντο και κακόγουστο τριτοκοσμικό παζάρι.

    Και μην ξεχνάτε και τόν......... Κολοσσό!!!!!!!!
    Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/5/14 20:39

    Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν -το είπε ο Αριστοφάνης στους «Βατράχους»- ότι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα σε σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/5/14 20:44

    Κάποτε ........... ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε ότι ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ........... βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν είπε ΠΟΙΟΝ ΧΡΟΝΟ!!!!!!!!!!! Οπότε και αυτές εξακολουθούν να υφίστανται!!!!!!!
    Μετά μας φταίει ο Φούχτελ κύριε Κουσουρνά που έχουμε καταστρέψει τον τόπο μας με την ανεπάρκειά μας.
    Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *