ροή ειδήσεων

Ελλάς το μεγαλείο σου: Μαθητής από την Ε' αναγκάζεται να πάει στη Β' Δημοτικού γιατί....

Το άκρον άωτον του παραλογισμού, ένας μαθητής του Δημοτικού, αναγκάζεται να κάνει τις τάξεις ανάποδα και από την Ε΄ Δημοτικού να προβιβάζεται στην Β΄ Δημοτικού γιατί...
δεν υπάρχουν μαθητές.

Ο μικρός Γιάννης Μαργέτης που ζει στη Σίκινο, όταν ξεκίνησε το σχολείο, ήταν ο μοναδικός μαθητής της πρώτης τάξης του δημοτικού.

Μάλιστα την επόμενη χρονιά προβιβάστηκε κατευθείαν στην Γ΄ Δημοτικού, μιας και το σχολείο του είχε μία ακόμα μαθήτρια, την Κορίνα, η οποία ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερη από εκείνον.

Για να μην είναι λοιπόν μόνος του, προβιβάστηκε απευθείας στην Τρίτη τάξη για να κάνει παρέα με την συμμαθήτριά του την σχολική ύλη. Την επόμενη χρονιά πήγε στην Β΄ Δημοτικού και στην συνέχεια στην… Ε’ Δημοτικού.

Ο Γιάννης έχει πλέον συνηθίσει την αλλοπρόσαλλη αυτή σειρά με την οποία παρακολουθεί τις τάξεις και περιμένει πως και πώς να πάει στο Γυμνάσιο για να γίνουν και πάλι όλα φυσιολογικά.

«Θα φτιάξει η κατάσταση όταν πάω στο Γυμνάσιο. Τότε κάθε χρόνο θα κάνω τη σχολική χρονιά που μου αντιστοιχεί, όπως όλα τα παιδιά», λέει.

Παρ’ όλ’ αυτά και στο Γυμνάσιο οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές. Όπως λέει ο ξάδελφος του Γιάννη, Αποστόλης, ο οποίος είναι μαθητής της Β΄ Γυμνασίου αντιμετωπίζουν κι εκείνοι πολλές δυσκολίες.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Ζούμε αποκλειστικά από τον τουρισμό κι όμως δεν κάνουμε αγγλικά στο σχολείο», λέει.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *