ροή ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορική στιγμή. Πρώτη φορά η αριστερά πρώτη στην Ελλάδα

Συγκρατημένα... ενθουσιώδες -όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό- είναι το κλίμα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής εκλογικής διαδικασίας και τις πρώτες ενδείξεις για τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και στις μεγάλες αναμετρήσεις της αυτοδιοίκησης, δηλαδή σε Αττική και Αθήνα...

Έτσι όπως φαίνεται να είναι τα δεδομένα, πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την αριστερά στην Ελλάδα: είναι η πρώτη φορά που κερδίζει εκλογές ένα αριστερό κόμμα στη χώρα μας!

Ωστόσο, λόγω του ότι κανείς δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στα exit poll, αλλά και επειδή έχει μεγάλη σημασία πόση θα είναι η διαφορά, όλοι τηρούν χαμηλούς τόνους. Μιλούν μεν για νίκη, αλλά αποφεύγουν τους ανοιχτούς πανηγυρισμούς.

Η οδηγία προς τα στελέχη είναι να εμφανιστούν όλοι μετριοπαθείς στις δημόσιες εμφανίσεις τους και στις δηλώσεις τους, αναμένοντας την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Άλλωστε, τα πρώτα exit poll δείχνουν μάχες γκραν γκινιόλ και απόλυτα ντέρμπι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ηγετικά στελέχη του κόμματος είναι από νωρίς το απόγευμα στην Κουμουνδούρου, όπου γίνονται διαρκώς συσκέψεις.

Το σημαντικό για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η εκλογική επίδοση του κόμματος είναι μεγάλη και μάλιστα υψηλότερη από εκείνο το 27% του 2012. Κάτι που δημιουργεί άλλη πολιτική δυναμική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τόνισε πριν από λίγο ότι είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που η αριστερά είναι πρώτη σε εθνικής κλίμακας εκλογές. Ενδεχομένως γυρνάει μία σελίδα, είναι πολύ σημαντικό, τόνισε, αλλά απέφυγε να κάνει άλλες κρίσεις, περιμένοντας την πρόοδο των αποτελεσμάτων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *