ροή ειδήσεων

Τριαντάφυλλος: «Τώρα με τον Κωστάκη Δόξα θα ασχολούμαι; Εντάξει, Κωστάκης είναι αυτός!»

Ο Τριαντάφυλλος στο διάλλειμα του πρώτου προγράμματος από το νυχτερινό μαγαζί που τραγουδάει- το Premiera Live μαζί με τον Στάθη Ξένο-με υποδέχτηκε στο καμαρίνι του με χαρά και μιλήσαμε για όλα...

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη με ένα flash back…1997 Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Τραγουδιστή στα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κόρν. Πως ένοιωσες όταν άκουσες το όνομα σου;

Ωραίες αναμνήσεις, ωραία χρόνια, στο ξεκίνημα μου και πάντα οι πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται. Το ξεκίνημα είναι το παν! Ένοιωσα πολύ όμορφα τότε, όταν είχε ακουστεί το όνομα μου.

Πίστευες στο ξεκίνημα σου ότι θα είχες τέτοια πορεία;

Όχι. Όταν ήρθα από τη Ρόδο, ήμουν 16 χρονών στον κόσμο μου. Δεν πίστευα ότι μπορώ να κάνω καριέρα. Ήταν ένα όνειρο όπως το είπα και στο τραγούδι μου, "Βλέπω Κάτι όνειρα". Ήταν ένα όνειρο που το έζησα ωραία, το απόλαυσα, το απολαμβάνω και δόξα το θεό είναι όλα καλά.

Πως προέκυψε η δισκογραφία;

Το πρώτο ξεκίνημα ήταν στην Ρόδο, όπου ήρθαν και με είδαν τότε από την εταιρία Sony Music - τώρα όπως ξέρεις δυστυχώς δεν υπάρχουν εταιρίες-ο Θοδωρής Μακρίδης (τραγουδιστής ήταν τότε), μαζί με τον Δημήτρη Κοντολάζο, στο μαγαζί που τραγουδούσα, το Μelody Pallas. Με είδαν εκεί πέρα και μου έκανε την πρόταση ο Θοδωρής να ανέβω στην Αθήνα. Το αποδέχτηκα και έγινε αυτό που έγινε με πρώτο μου κομμάτι το "Βλέπω Κάτι Όνειρα".

Τι θυμάσαι από την πρώτη φορά που ανέβηκες σε πίστα;

Άγχος πολύ και ένα περίεργο συναίσθημα. Έλεγα "τώρα να βγω να μη βγω;". Αλλά τελικά εντάξει, μετά το πρώτο λεπτό πας καλά. Δηλαδή αν το ΄χεις αν τραγουδάς καλά και το γουστάρεις, πας καλά.



Όταν ξεκίνησες είχες πρότυπα;

Είχα, ναι, μου άρεσαν πάρα πολύ οι Έλληνες τραγουδιστές. Θυμάμαι μου άρεσε πολύ ο Χρήστος Δάντης, μου άρεσε ο Σταμάτης Γονίδης, ο Πασχάλης Τερζής, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Βασίλης Καρράς και γενικά το λαϊκό τραγούδι. Θυμάμαι που άκουγα μικρός στην Ρόδο Στέλιο Καζαντζίδη και μου άρεσε πάρα αυτό το στυλ, τέτοιες φωνές. Από ξένα μου άρεσαν πολύ οι Guns and Roses όπως και ο Michael Jackson , ο οποίος νομίζω ήταν ο μεγαλύτερος σταρ.

Έρχεται η στιγμή που γράφεις μουσική στην Νατάσα Θεοδωρίδου. Τι ακριβώς συνέβη τότε;

Εντάξει μωρέ, τα έχω ξαναπεί αυτά. Δεν θέλω να ξανασχοληθώ άλλο με την Νατάσα, τελείωσε το θέμα εκεί. Προχωράμε μπροστά!

Από τότε μέχρι σήμερα δεν σου έχει κάνει κάποια νύξη, κάποια επαφή;



Όχι, έχει τελειώσει το θέμα. Έχει σβήσει με γόμα το θέμα και τελείωσε.

Πρόσφατα σε ενόχλησε η μίμηση σου στο YFSF από τον Κώστα Δόξα και τα σχόλια που έγιναν από τον Τάκη Ζαχαράτο…

Δεν με ενόχλησε ο Δόξας. Με ενόχλησαν αυτά που έκανε και τα σχόλια που έγιναν μετά από τον Ζαχαράτο. Στα είχα πει και εσένα τότε και είχατε γράψει στο site σας, πριν βγω στα κανάλια. Αλλά ούτε αυτό το θέμα θέλω να το συνεχίσω. Συνεχίζω με δουλειά όπως όλα αυτά τα χρόνια, τώρα με τον Κωστάκη θα ασχολούμαι; Εντάξει, Κωστάκης είναι αυτός!

Με ποιον τραγουδιστή θα ήθελες να συνεργαστείς;

Έχω συνεργαστεί με πάρα πολύ καλούς και αξιόλογους τραγουδιστές. Με Αντώνη Ρέμο, με Νατάσα Θεοδωρίδου- που έτσι κι αλλιώς την θεωρώ πολύ μεγάλη τραγουδίστρια την Νατάσα-, με Καίτη Γαρμπή Αντώνη και Γιάννη Βαρδή με Διονύση Σχοινά με Βασίλη Καρρά, με Άντζελα Δημητρίου, με Λευτέρη Πανταζή, με Αλέκο Ζαζόπουλο, με Γιάννη Τάσσιο που είναι και πάρα πολύ καλό φιλαράκι και πολλούς άλλους. Δεν μου έρχεται αυτή την στιγμή κάποιος ο οποίος να θέλω να συνεργαστώ και να μην έχει τύχει ακόμα να βρεθούμε.

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις στην καριέρα σου και γιατί;

Κοίτα, κάθε χρόνο το βλέπω διαφορετικά. Έτσι πρέπει να είναι ο τραγουδιστής. Κάθε χρόνο δίνουμε μία μάχη για να αρέσουμε, να περνάει καλά ο κόσμος μαζί μας και αν επαναπαυτείς τελείωσε. Κάθε χρόνο είναι κάτι διαφορετικό. Δεν μπορώ να σου πω τώρα ποια στιγμή ξεχωρίζω. Κάθε χρόνο το προσπαθούμε και κάνουμε πράγματα.

Υπήρξε στην καριέρα σου έντονος θαυμασμός από κορίτσια;

Μου έχουν κάνει πολλά και διάφορα. Υπερβολικά γράμματα στην εταιρία Sony Music, πολλά λουλούδια, πολλά κουκλάκια, μπλουζάκια , κολόνιες. Αυτά είναι δείγματα αγάπης και δεν τα ξεχνάω. Αυτή είναι η αγάπη του κόσμου που μας έχει τόσα χρόνια και τραγουδάμε και προσπαθούμε και δίνουμε στον κόσμο αυτό που αγαπάμε και αυτό που είναι το ψώνιο μας.



Έχεις νιώσει ποτέ αδικημένος από κάποιον συνάδελφο σου;

Ο καθένας μπορεί να νιώσει αδικημένος κάποια στιγμή. Αδικίες υπάρχουν όπως υπάρχουν και τα καλά... Αλλά εντάξει, όλα μες στο παιχνίδι είναι. Έτσι είναι η ζωή, τι να κάνουμε; Κάποιοι σε γουστάρουν, κάποιοι άλλοι όχι... Δεν μπορεί να σε γουστάρουν όλοι.

Βλέπουμε κατά καιρούς ρεπορτάζ σε τηλεοπτικές εκπομπές με τίτλους όπως "Τι κάνουν σήμερα οι τραγουδιστές της δεκαετίας του 80-90" που περιλαμβάνουν και εσένα μέσα. Τι απαντάς σε αυτά;

Αυτοί που κάνουν αυτές τις εκπομπές, με συγχωρείς είναι πολύ βλάκες. Να το πω και λαϊκά επειδή δεν κωλώνω, πολύ μ@@@@ες.Πρέπει να ψάχνουν και να βλέπουν που είναι ο καθένας αυτή την συγκεκριμένη στιγμή που κάνουν αυτές τις κωλοεκπομπές. Τι κάνει ο καθένας; Κρατάει ένα μαγαζί στην Αθήνα; Γιατί ο Τριαντάφυλλος 11 μήνες δουλεύει και τετραήμερα με αυτή την κρίση και δόξα τον Θεό πάει καλά εδώ στο Premiera Live... Άρα πρέπει να ψάξουν πριν κάνουν και πουν το οτιδήποτε. Όποτε, με συγχωρείς, αυτοί δεν είναι δημοσιογράφοι, είναι καραγκιόζηδες έτσι; Πρέπει να ψάχνεσαι πριν κάνεις ένα ρεπορτάζ. Που είναι αυτός; Είναι εκεί και κάνει αυτό! Γιατί αυτός δουλεύει τετραήμερα και οι άλλοι μονοήμερα και διήμερα; Τι γίνεται ας πούμε, κατάλαβες; Όποτε τι να πω τώρα εγώ σε αυτούς; Ότι είναι βλάκες; Ότι είναι καραγκιόζηδες; Γι' αυτό οι εκπομπές τους χτυπάνε μηδέν. Γιατί δεν υπάρχει κάτι ουσιώδες, κάτι καλό και λένε ψέματα στον κόσμο.

Δισκογραφικά τώρα κάνεις καινούργια πράγματα…

Όλα καλά! Έκανα με τον Πάνο Καπίρη το τραγούδι "Μα Τι Φαντάστηκες". Τώρα γράψαμε το τραγούδι "Τέρμα Σου Λέω" και το "Δεν Αστειεύομαι" με τον Γιάννη Ραφτόπουλο, τον Γιάννη Λιόντο και την μουσική την έγραψα εγώ. Υπάρχουν και άλλα που θα τα δείτε από Σεπτέμβριο και είναι πολύ δυνατά.

Σου γράφει τώρα τραγούδι κάποιος γνωστός συνθέτης;

Δεν χρειάζεται. Το "Αν περάσεις την πόρτα τελειώσαμε" γράφτηκε από έναν μαρμαρά, ο οποίος μου το έδωσε. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επώνυμος για να σου γράψει κάτι καλό. Ο απλός λαός αυτός είναι που πονάει, που έχει την ψυχή και το τσαγανό να σου δώσει πράγματα.

Είσαι τόσα χρόνια στη νύχτα. Τι νομίζεις ότι λείπει από τη νύχτα;

Λείπει το καλό λαϊκό τραγούδι και η διασκέδαση. Εμείς γι΄ αυτό εδώ στο Premiera Live πάμε καλά. Γι' αυτό είμαστε τόσες μέρες και ώρες ανοικτά, γιατί είμαστε διασκεδαστήριο. Δηλαδή ο κόσμος όπως βλέπεις κάτω διασκεδάζει μαζί μας, περνάει καλά μαζί μας, με προσιτές τιμές και αυτό είναι το παν. Τι να το κάνω τώρα εγώ να βγάζω φωτιές από το στόμα, να πετάω με φτερά με πούπουλα και τέτοια, χωρίς ο κόσμος να διασκεδάζει και να πληρώνει υπερβολικά λεφτά.



Έχεις κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο;

Αυτό έλειπε Σπύρο. Αν είχαμε εκπληρώσει όλα μας τα όνειρα θα ήμασταν Ωνάσηδες όλοι. Ένα όνειρο που δεν έχω εκπληρώσει ακόμα είναι η οικογένεια, αν και σιγά σιγά έρχεται, στον δρόμο είναι. Είμαι στην καλύτερη φάση μου τώρα! Υγεία πάνω από όλα, με πολύ δουλειά. Ο κόσμος μαθαίνει τον Τριαντάφυλλο που είναι λαϊκός τραγουδιστής -διασκεδαστής, δηλαδή αυτό που έκανα τόσα χρόνια στην Ρόδο στα Άστρα τώρα το βλέπει και στην Αθήνα, εδώ και τρία χρόνια πλέον.

Μίλησε μου για την συνεργασία σου με τον Στάθη Ξένο…

Κοίτα όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ πέρα, στο μαγαζί αυτό. Είναι μία "καυτή" έδρα εδώ το μαγαζί έτσι όπως το λέω εγώ, το βλέπω σαν σπίτι μου εδώ πέρα. Ο Στάθης είναι μια χαρά παιδί, πολύ καλή φωνή και πολύ καλός συνεργάτης και τα πάμε μία χαρά. Πίστεψε με, αυτό δεν το λέω τώρα επειδή είμαστε μαζί, ισχύει.

Πως θα ήθελες να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία να είναι όλοι καλά, να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να μην σταματάνε να ονειρεύονται, γιατί υπάρχει ελπίδα. Να έχουν πίστη και αγάπη στον Θεό γιατί έτσι θα καταφέρουμε τα πάντα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *