ροή ειδήσεων

Η συνάντηση του Εμείς με το Εσείς


Η 18η Μαΐου 2014, είναι μια ημερομηνία σταθμός για τις τοπικές κοινωνίες, αφού καλούνται να εκλέξουν τις αρχές των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι οποίες θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών, για πέντε έτη...


Οι κύριες ανάγκες που θα καλυφθούν, σύμφωνα με τα περισσότερα προγράμματα των συνδυασμών, είναι κοινωνικές και ασφάλειας (δεύτερη και τρίτη σειρά, από τη βάση της πυραμίδας, σύμφωνα με την ιεράρχηση αναγκών του Maslow). Οι ανάγκες αυτές καλύπτουν τομείς όπως της υγείας, των συγκοινωνιών, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των υποδομών, της διοίκησης, για την νεολαία, τον εθελοντισμό, την ανεργία κ.α ανάλογα με την περιοχή ενδιαφέροντος. Βέβαια, Εσείς ως συνδυασμός (ομάδα αναφοράς), έχετε θέσει με τις προγραμματικές σας δηλώσεις , το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθείτε, εφόσον το αποτέλεσμα των εκλογών σας αναδείξει νικητές.

Εμείς, οι απλοί ψηφοφόροι, θα αξιολογήσουμε τις δηλώσεις που Εσείς μας γνωστοποιήσατε και θα συναντηθούμε, ελπίζοντας όχι για μια και μοναδική φορά, με Εσάς, στην κάλπη. Είναι πρόδηλη η «ιερότητα» της στιγμής. Προϋποθέτει σχέση εμπιστοσύνης του Εμείς με το Εσείς, σε μια «μυστική κοινωνία», ιδεών, σκέψεων, στόχων και σκοπών. Εσείς, από την «κοινωνία» αυτή, επιφορτίζεστε την υλοποίηση του δηλωθέντος προγράμματος, με την εκδήλωση δράσεων για την επίτευξη του. Σαφώς, όσο πιο αόριστο το πρόγραμμα, τόσο πιο εύκολες οι δράσεις. Ακόμα και η απραξία, δυστυχώς, γίνεται αποδεκτή σε τέτοιες αόριστες καταστάσεις. Το σαφές και καθορισμένο, είναι επίπονο και δύσκολο. Είναι όμως και αυτό που αναδεικνύει τις υγιείς δυνάμεις και καταδεικνύει τον δημιουργικό νου.

Εσείς, ξεκινάτε με τη δύναμη, που Εμείς –είτε ως πλειοψηφία, είτε ως μειοψηφία- σας εμπιστευθήκαμε με τη συνάντησή μας. Η δύναμη αυτή, είναι κυρίως δύναμη ευθύνης και ο χειρισμός της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, σύνεση και συνέπεια.

Εμείς, σας αποδεχόμαστε ως εκπροσώπους του τόπου μας και στο πρόσωπο Σας, οι θεσμοί αποκτούν φυσική οντότητα, απολαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο Εσείς, την κοινωνική τους αξία, την οποία και οφείλετε να διαφυλάξετε ως κόρην οφθαλμού.

Εσείς, προβήκατε σε επικρίσεις, κατακρίσεις, επευφημίες, προβολές και Εμείς σας απονείμαμε θεσμικές διακρίσεις.

Εμείς, δεχθήκαμε την πρόταση σύνδεσης με το δίκτυο σας και Εσείς οφείλετε τα μηνύματα που διακινήσατε εντός αυτού του δικτύου, έχοντας αποκτήσει πλέον κεντρική θέση σε αυτό, να τα κάνετε πράξη.

Εσείς, υποβαθμίσατε κι άλλο, το είδη βεβαρημένο περιβάλλον – ευτυχώς όχι όλοι- με πλήθος φυλλαδίων, γεμίζοντας κάθε χώρο που μπορούμε να περιδιαβούμε και Εμείς, το ανεχθήκαμε πιστεύοντας ότι μετά τις 18 Μαΐου, θα φροντίσετε να απαλλαγούμε από αυτά , διαφοροποιούμενοι έτσι από τις πρακτικές των ασύνετων του παρελθόντος.

Εμείς, θα έχουμε σε εγρήγορση την κριτική μας σκέψη και Εσείς, να φροντίσετε να μην μας εξαπατήσετε.

Εσείς, γεμάτοι ευφορία από το αποτέλεσμα της συνάντησης μας και Εμείς, γεμάτοι προσδοκίες με όσα μας υποσχεθήκατε, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή

Μιχαήλ Β. Μαντικός (Σμήναρχος ε.α)



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *