ροή ειδήσεων

Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Σάμο. Δύο νεκροί [ΦΩΤΟ]

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του λιμενικύ βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά την ανατροπή δύο λέμβων με λαθρομετανάστες, που τούρκοι δουλέμποροι τους έστειλαν από τα τουρκικά παράλια....


Από το σημείο έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί, ενώ έχουν περισυλλεγεί περισσότεροι από πενήντα μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα κρουαζιερόπλοιο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή βρίσκεται και ένα σκάφος της Frontex, το πλήρωμα του οποίου όπως έγινε γνωστό, ειδοποίησε για το συμβάν.

Το enikos.gr επικοινώνησε με το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με το οποίο έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί από το σημείο της τραγωδίας.



Μέχρι στιγμής, 36 άτομα έχουν περισυλλεγεί από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος και το σκάφος της Frontex και έχουν μεταφερθεί στο νησί της Σάμου, 3 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Δύο νεκροί και 36 διασωθέντες και όχι 50, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού, είναι οι παράτυποι μετανάστες που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή δύο λέμβων, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη συμμετέχουν τρία αλιευτικά με ιδιώτες δύτες, δύο πλωτά του λιμενικού, σκάφος της Frontex, ένα πολεμικό πλοίο και ένα ελικόπτερο.

Κατά δήλωση των διασωθέντων παράτυπων μεταναστών, στις δύο λέμβους επέβαιναν περίπου 60 με 65 άτομα.
Πηγή φωτό: i-samos.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *