ροή ειδήσεων

Ευχαριστήριο γράμμα σε όσους και όσες τόλμησαν

Το αποτέλεσμα της κάλπης του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών διέκοψε την πορεία συνδυασμών... (ομάδων αναφοράς), ως προς τη συμμετοχή τους στο δεύτερο γύρο ή και στις περιπτώσεις που είχαμε εκλογή από τον πρώτο γύρο. Όμως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και μόνο η συμμετοχή αξίζει ένα ευχαριστώ. Αυτό το ευχαριστώ, έλαβε τη μορφή της κατωτέρω επιστολής:

Αγαπητέ-ή υποψήφιε-α

Στις 18 Μαΐου 2014, η ομάδα αναφοράς , της οποίας ήσουν ενεργό μέλος, έφθασε στο πέμπτο βήμα της, δηλαδή τη διάλυση της, αφού δε συμμετέχει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Όμως, η συμμετοχή σου σε αυτή σίγουρα έχει σημαδέψει την υπόστασή σου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της, είχες την τύχη να επικοινωνήσεις με γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους, είτε συνεργαζόμενος, είτε συζητώντας μαζί τους. Πέρασες ώρες, αναζητώντας τρόπους αξιοποίησης μεθόδων και νέων τεχνολογιών για το σκοπό αυτό.

Έγραψες τις σκέψεις σου, τις ιδέες σου και τα οράματά σου, προκειμένου να τα μοιραστείς με τους συμπολίτες σου.

Αναζήτησες τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο, στερώντας τον από τον οικογενειακό, επαγγελματικό και προσωπικό σου.

Χρηματοδότησες την εκτύπωση φυλλαδίων και καρτών. Αύξησες τα έξοδα των τηλεφωνικών σου συνομιλιών, ενώ προέβης σε φιλοφρονήσεις, καλύπτοντας τις δαπάνες συνεστιάσεων ή λήψης ροφημάτων ή και τα δύο. Ίσως, βίωσες και το αίσθημα της οικονομικής ανισότητας, μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων σου.

Συγκρούστηκες με την οικογένεια σου, τους φίλους σου, γιατί «μπλέχτηκες» ή γιατί βρέθηκες αντιμέτωπος με τον τρόπο που αποδέχονται ή απορρίπτουν κάθε σου κίνηση.

Οπλίστηκες με υπομονή για να ολοκληρώσεις διαλόγους, που ίσως δεν ταίριαζαν στην ιδιοσυγκρασία σου.

Δούλεψες με επιμονή και αγωνιστικότητα, προκειμένου να δηλώσεις το παρόν της ομάδας σου και να γνωστοποιήσεις τις θέσεις της, σε έναν αγώνα ιδιαίτερα δύσκολο στη σημερινή εποχή που χαρακτηρίζεται από πολιτική απαξίωση.

Απόκτησες αυτοπεποίθηση, αφού εξέθεσες τον εαυτό σου στην κριτική των μελών των «αντίπαλων» ομάδων, υποδεικνύοντας πολιτική ωριμότητα.

Όρθωσες το ανάστημά σου, σε μια περίοδο κατήφειας, προσφέροντας κάτι νέο, γνωρίζοντας την αβεβαιότητα, ως προς την αποδοχή, του εγχειρήματός σου.

Περπάτησες μακρύ δρόμο, μέχρι να στηθεί η κάλπη. Όλο αυτό τον καιρό, αυτήν είχες στην σκέψη σου. Το αποτέλεσμα της ήταν ο προορισμός σου. Δε βιάστηκες, αλλά το ταξίδι σου ήταν, ούτως ή άλλως χρονικά καθορισμένο - πεπερασμένο.

Αν το αποτέλεσμα της, διέκοψε την προσπάθεια της ομάδας σου, εσύ, έφθασες πλούσιος, γεμάτος εμπειρίες, από το ταξίδι σου προς αυτή.

Τώρα, κατάλαβες και πάλι, Ιθάκες τι σημαίνουν.

Ένα ταπεινό μπράβο, για μια μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλες, στο όνομα του υπέρτατου πολιτεύματος, της Δημοκρατίας.

Με τιμή
Μαντικός Β. Μιχαήλ 
(Σμήναρχος ε.α)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *