ροή ειδήσεων

Θέσεις επίθεσης από τον τουρκικό στρατό προς το Ελληνικό Αιγαίο και τα κοιτάσματα

Αναδιάρθρωση του τουρκικού στρατού με επιθετικό προσανατολισμό Αιγαίο πέλαγος και κοιτάσματα ...


Απόδοση: «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»


Κοσμογονικές εξελίξεις στον τουρκικό στρατό μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας που προσδίδουν σαφέστατα επιθετικό προσανατολισμό στις τουρκικές ειδικά στο Αιγαίο Πέλαγος.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές από το τουρκικό γενικό επιτελείο, το τουρκικό ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ που έως τώρα ήταν ανεξάρτητες διοικήσεις, θα υπάγονται στο τουρκικό ΓΕΕΔ, αναφέρει η μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας Hurriyet.


Η μεγάλη προγραμματισμένη αναδιάρθρωση του τουρκικού στρατού, για την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) στις 30 Απριλίου, περιλαμβάνει και άλλες καινοτομίες που καταδεικνύουν, το πως σκέπτονται οι γείτονες το «μέλλον της περιοχής μας».


Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μετά την συνάντηση, του Τούρκου προέδρου Abdullah Gül, τα μέτρα που αποφασίσθηκαν αφορούν την αλλαγή των δομών του τουρκικού στρατού, με σκοπό την αντιμετώπιση των νέων «απειλών της τουρκικής ασφάλειας» και αποτέλεσαν το κορυφαίο θέμα της ημερήσιας διάταξης του πανίσχυρου τουρκικού Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος « ενημερώθηκε εκτενώς» για την αμυντική μεταρρύθμιση των ΕΔ, σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και με γνώμονα «τις εξελίξεις στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».


Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, τα ανεξάρτητα επιτελεία, Στρατού, Ναυτικού και Πολεμικής αεροπορίας, θα υπάγονται κατευθείαν στην κοινή διοίκηση του τουρκικού ΓΕΕΔ, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και διοίκηση καθώς και ταχύτητα στην εκτέλεση των όποιων αποφάσεων.



Σε μια άλλη κίνηση, η «στρατιά του Αιγαίου» με έδρα την Σμύρνη καθώς και το «τρίτο σώμα στρατού» με έδρα το Erzincan θα μετονομαστούν, σε «στρατιά της Ανατολής» και της «Δύσης». Στην 1η στρατιά με έδρα την Κωνσταντινούπολη θα υπαχθεί η δυτική στρατιά, συμπεριλαμβανομένης της στρατιάς του Αιγαίου, καθώς επίσης η 2η Στρατιά με έδρα την Μαλάτια θα μετονομαστεί σε «Στρατιά της Ανατολής», και θα περιλαμβάνει και την 3η Στρατιά.


Η αναδιάρθρωση των τουρκικών σχηματισμών και δυνάμεων, θα περιλαμβάνει επίσης αλλαγές και στην τουρκική στρατοχωροφυλακή.


Θα ιδρυθεί μια νέα μονάδα, παρόμοια με τους Γερμανούς ομοσπονδιακούς συνοριοφύλακες (Bundesgrenzschutz) και θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο τουρκικός στρατός θα εξετάσει επίσης όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στην υιοθέτηση νέων οπλικών συστημάτων. Επίσης σύμφωνα με τον νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών: οι Στρατηγοί, Ναύαρχοι και πτέραρχοι ψτων τουρκικών ΕΔ, θα παραμένουν στο βαθμό αυτό για τρία από τέσσερα έτη, ενώ για τους συνταγματάρχες θα μειωθεί το απαιτούμενο διάστημα από πέντε σε τέσσερα έτη.


Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα ενισχυθεί περαιτέρω, με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στη Μεσόγειο θάλασσα, καθώς οι δυνάμεις του βρίσκονται σε περιοχές κοντά σε ένοπλες συγκρούσεις (Μέση Ανατολή) αλλά και σε περιοχές φυσικών ενεργειακών πόρων. Οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν επίσης, σε διαστημικές τεχνολογίες και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.


Σχόλιο: Καθώς λοιπόν διαφαίνεται οι αλλαγές αυτές στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν αρχικά κοσμογονικές ακόμη και για τα δεδομένα του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου. Επίσης καταδεικνύουν σαφέστατα την επιθετική φύση του τουρκικού στρατού, ιδιαίτερα στο αιγαίο πέλαγος και ειδικά στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Κύπρο και Ελλάδα.
Μεσούσης της κρίσης του πολέμου στην Ουκρανία και με τον πόλεμο στην Συρία να βρίσκεται σε τελικό στάδιο, όπου καθώς διαφαίνεται οι δυνάμεις του συριακού στρατού θα αποτελειώσουν τους αντάρτες, η Τουρκία δείχνει το σαφή επιθετικό προσανατολισμό της που είναι το Αιγαίο πέλαγος και τα κοιτάσματα του αλλά και η ΑΟΖ.
Ας «μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας», στην γλώσσα των στρατιωτικών αυτού του είδους η αναδιάρθρωση των τουρκικών ΕΔ, στοχεύει κατευθείαν την χώρα μας και την Κύπρο, και είναι πιθανόν να μας εμπλέξει σε νέες περιπέτειες.



Turkish military mulls major restructuring

Uğur ERGANANKARA / Hürriyet





According to unnamed sources, the Land, Navy and Marine Force Commands will be removed and a joint command will be formed under the General Staff. DAILY NEWS PhotoA long-planned restructuring of the Turkish military was given a green light with the latest meeting of the National Security Council (MGK) meeting on April 30.

According to a statement released after the meeting, which was led by President Abdullah Gül, measures to be taken against “structures threatening national security” were the top item on the agenda.

However, the statement also added that the president was “informed about the defense reform in accordance with the country’s needs regarding the developments in regional and global security.”
According to unnamed sources, the Land, Navy and Marine Force Commands will be removed and a joint command will be formed under the General Staff, in order to have all three work in better coordination.

In another move, the “Aegean Army” in İzmir and the “Third Army” in Erzincan will be lifted, as the East and West armies will be formed. The “First Army” in Istanbul will be added to the West Army, including the Aegean Army, and the “Second Army” in Malatya will be turned into the East Army, and will include the Third Army.

The reform will also include changes to the gendarmerie. A new unit, similar to Germany’s federal border guards, the Bundesgrenzschutz, will be formed in accordance with European Union norms, under the gendarmerie.

The Army will also consider technologic developments in the adoption of new weapons. It will also try to rejuvenate its personnel: Generals and admirals’ four-year periods for promotion will be lowered by three years, while for colonels it will be decreased from five to four years.

The Navy will be reinforced in the Mediterranean, as its forces are located in areas close to armed conflicts (the Middle East) and natural energy resources. The Air Forces will also shift to focus more on space technologies and electronic warfare.

May/02/2014

http://www.hurriyetdailynews.com/
http://kostasxan.blogspot.gr/



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/5/14 15:03

    το αμπαρουτοκάπνιστο των τουρκικών ΕΔ είναι στοιχείο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί με κανένα τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *