ροή ειδήσεων

«Κυνηγήστε» τους – Αυτοί είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα

Οι τουρίστες από τον Καναδά είναι κατά γενική ομολογία οι πιο «ανοιχτοχέρηδες» από όσους έρχονται.... να επισκεφτούν την χώρα μας, με τους Αυστραλούς να έρχονται στην δεύτερη θέση, παρά την δυσμενή και για τους δύο ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Οι Καναδοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.388 ευρώ με τους Αυστραλούς να σπαταλούν 1.369 ευρώ ανά ταξίδι. Ακολουθοούν: Αμερικανοί με 1.218 ευρώ, Ρώσοι με 989 ευρώ, Ελβετοί με 961 ευρώ, Αυστριακοί με 898 ευρώ και Γερμανοί με 838 ευρώ. Αυτό δείχνουν στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Για πρώτη φορά πέρσι ο ελληνικός τουρισμός έσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το φράγμα των 20 εκατομμυρίων τουριστών, εάν συμπεριλάβουμε και όσους ήρθαν με κρουαζιερόπλοια. Το στοιχείο αυτό ανέδειξε η έρευνα της Τράπεζας με τα συνολικά στοιχεία των αφίξεων –με όλα τα μέσα– από το εξωτερικό, των διανυκτερεύσεων και των ταξιδιωτικών εισπράξεων για την περυσινή τουριστική σεζόν. Ειδικότερα, με τον υπολογισμό των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα με κρουαζιερόπλοια το 2013 ο συνολικός αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό ξεπέρασε τα 20,1 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18,7% σε σχέση με το 2012. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι συνολικοί επισκέπτες κρουαζιέρας για το 2013 εκτιμώνται από την Τράπεζα σε 2,4 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,9%.

Οι συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2013 άγγιξαν τα 12,2 δισ. ευρώ, περιλαμβανομένων και των εσόδων από την κρουαζιέρα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *