ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα είναι μια χώρα φτιαγμένη απο τους νταβατζήδες για τους νταβατζήδες!

Του Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλη

Δυστυχώς τα διπλώματα και η αξιοπρέπεια μου δεν πωλείται για μια θέση βουλευτή η ευρωβουλευτή....

Η εικόνα της φωτογραφίας δείχνει μεταφορικά τη σημερινή δουλοπρέπεια του Έλληνα, που για λιγο κρασί και λίγο ψωμί δίνει τα πάντα. Αυτό δεν με εκφράζει.

Τι να κάνεις τα μαθήματα του Μεγάλου Κωνσταντίνου όταν απο μέσα είσαι μπέκος;

Τί να τους κάνεις τους σταυρούς και τις προσευχές, όταν απο μέσα είσαι ένας κουβάς με σκατά; Tί να σου θυμίσουν τα οστά των προγόνων σου όταν είσαι ένας τενεκές ξεγάνωτος;

Πίνω πρώτος στην υγειά αυτών που κρύβονται σαν τις γυναικούλες στα θαλάμια με τους μαίανδρους και τις εθνικές δήθεν φωνές, πίσω απο τις οποίες είναι τα ίδια συμφέρονττα που είναι και πίσω απο τους άλλους. Πίνω πρώτος στην υγεία αυτών που ελεούν τους αποτυχημένους του πολιτικού φάσματος ενώ θα έπρεπε να τους έχουν ήδη διώξει.

Η Ελλάδα παραμένει εκτός γραμμής. Είναι σε λάθος πορεία. Δεν γίνεται αυτό που πρέπει. Πίνω. αλλά ισότητα δεν βλέπω.

Η Ελλάδα δεν έγινε μόνο για τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

Η Ελλάδα δεν έγινε για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναικό και την ΑΕΚ.

Η εποχή που οι λαδέμποροι της κατοχής έκαναν κουμάντο πρέπει να τελειώσει. Ο Σαμαράς όμως δεν έχει την ίδια "αντίληψη" με εμένα. Με νόμο και με 300,000 ευρώ ο κάθε φοροφυγάς της ΕΕ, της Ασίας κλπ αποκτά την Ελληνική υπηκοότητα και αν είναι και εφοπλιστής δεν θα πληρώνει φόρους. Σε τί φταίνε οι Γερμανοί και οι Εβραίοι; Aυτοί που υπογράφουν φταίνε. Κανένας άλλος.

Πόσα εργοστάσια θα μπορούσαν να φτειαχτούν και πόσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να υπάρξουν αν έπεφταν τα 10 δις ευρώ κάθε χρόνο στην ανάπτυξη απο τους φόρους των εφοπλιστών (βλέπετε σχετικά εδώ) και μάλιστα αναδρομικά;

Για ένδεκα δίς η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια. Γιατί κανένα ΜΜΕ δεν μιλάει για αυτό; Σε ποιό σύνταγμα του κόσμου κάποιοι πληρώνουν φόρους και κάποιοι άλλοι όχι; Πόσο θα αύξαναν το Ελληνικό ΑΕΠ τα χρήματα απο τους φόρους αυτούς; Γύρω στο 14-16%.

Ο κ.Bαρoυφάκης και άλλοι που προβάλλουν τα κανάλια στα ΜΜΕ γιατί δεν έχιε αναφερθεί ποτέ σε αυτό;

Αντί αυτού, η Ελλάδα επιθυμεί να φτειάχνει μαρίνες και να πουλάει οικόπεδα στο Ελληνικό για να κάνει αυτούς που δεν πληρώνουν φόρους πλουσιότερους. Να αποφασίζει τυχαία η κυβέρνηση όσα αποφασίζει κατά καιρούς υπέρ των δανείων των εργολάβων και των τραπεζιτών; Λαδάκι δεν θα πέφτει κάτι και στο αντεράκι της;

Τουρισμός ίσον εισιτήρια για τους εφοπλιστές. Η Ελλάδα της ανάπτυξης και των επιστημόνων δεν θέλουν να υπάρξει ποτέ. Τα τζάκια προτιμούν η χώρα να έχει πρωθυπουργούς τα πεταμένα των λαδιών της κατοχής και τα ληγμένα των ναρκωτικών και της κουλτούρας της Μυκόνου.

10,000 οι άνεργοι ναυτικοί. Οι εφοπλιστές ούτε στο ΝΑΤ δεν πληρώνουν την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Κανένα πλοίο δεν φτειάχνεται στην Ελλάδα. Εικονικές είναι οι θέσεις εργασίας που δήθεν παρέχουν. Πώς να βεβαιωθεί ο αριθμός τους άλλωστε, αφού η εφορία δεν μπαίνει στα γραφεία τους;

Να μη θυμίσω όσα γράφονται για το ναυτιλιακό πετρέλαιο που πουλιέται για πετρέλαιο θέρμανσης, να μη θυμίσω τα νοθευμένα καύσιμα που πουλήθηκαν στον Στρατό, να μη θυμήσω την έλλειψη ελέγχων στα λιμάνια όπως στα αεροδρόμια, να μη θυμίσω πάλι τα πρόστιμα που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν. και τόσα άλλα.

Είναι φανερός ο ρατσισμός που υπάρχει απο τον πολυευνοημένο αυτό κλάδο επιχειρηματιών απέναντι στον Ελληνικό λαό. Το σύνταγμα και οι φόροι αφορούν όλους. οχι μόνο τους δούλους.


Δέστε την εικόνα της πολτισμικής ντροπής απο τη Λαική Αγορά του Κολωνού, όπου δόθηκαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά στο κόσμο που πεινάει.

Ανάλογες εικόνες έχουν παρατηρηθεί σε πολλές άλλες λαικές αγορές. Είναι ντροπή για όλους αυτή η εικόνα. Εδώ δεν ενδιαφέρονται για το τουρισμό;

Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι η Αργεντινή της Ευρώπης, η χώρα των ευκαιριών και της άρπα κόλας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με το ίδιο πολιτικό σύστημα που διαπλέκεται με το ντόπιο σάπιο και πολυταϊσμένο οικονομικό κατεστημένο.

Στη κατάσταση που είναι η χώρα πρέπει όλες οι ύαινες που πει χρόνια συνήθισαν να λυμαίνονται το τόπο να πληρώνουν φόρους, όλες ανεξαιρέτως.

Μοιρασμένη φαίνεται να είναι η χώρα σε περιοχές και κλάδους συμφερόντων ενώ ο ένας λαός παραμένει ένα μπαλάκι ανάμεσα στα δοκάρια του κάθε ηθικά ανυπόστατου, του κάθε ξεφτύλα της διαπλοκής.

Άλλος είναι στους δρόμους, άλλος στα στρατιωτικά. άλλοι στα ΜΜΕ, άλλοι στο φυσικό αέριο, άλλοι στο νερό κοκ. Παντού γίνονται δουλειές με αέρα ή με επιδοτήσεις της σιωπής.

Η Ελλάδα λες και είναι μια χώρα φτιαγμένη απο τους νταβατζήδες για τους νταβατζήδες. Η διαπλοκή ακουμπάει και την εκκλησία. Είναι αδιανόητο να μη μιλάει η εκκλησία για ότι συμβάινει.

Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει με ανάπτυξη και με αξιοπρέπεια, όχι με ελεημοσύνες. ¨Οταν όμως μια ζωή όλοι έχουν μάθει να κάνουν λεφτά με κομπίνες είναι φυσικό να μη ξέρουν πως γίνεται η ανάπτυξη. Τα ληγμένα της κατοχής δεν ξέρουν απο αυτά. Μπορεί να ντύνονται ακριβά και όμορφα αλλά απο μέσα βρωμάνε σκατίλα. Τη βρώμα αυτή δυστυχώς την έχει συνηθίσει και ο Ελληνικός λαός. Φοβάται το νέο, φοβάται να δεί κατάματα την αλήθεια.

Η ανάπτυξη δεν θα έλθεί απο το παρόν πολιτικό σύστημα. Είναι και πουλημένο και ανίκανο και υπακούει ακόμη στα λαμόγια της κατοχής που ζούν ακόμα.

Το ΣΔΟΕ άραγε πάει να κάνει έλεγχο στις ναυτιλιακές εταιρείες ή κυνηγάει μόνο τα σουβλατζίδικα;

Στο τέλος πούλησαν και το νερό, το θησαυρό της ζωής και της ενέργειας για τριάκοντα αργύρια. Η ντροπή αφορά μόνο ανθρώπους με ηθική αλλά αυτή φαίνεται να αφορά μόνο τους δούλους της Ελληνικής δήθεν "δημοκρατίας".
zcode-gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *