ροή ειδήσεων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι για τις αυριανές εκλογές

Στις 7 το πρωί ανοίγουν αύριο οι κάλπες για τη διεξαγωγή του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα....

Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στην περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν να ασκήσουν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία.

Σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία, θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, ενώ οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

Τη δυνατότητα να μάθουν που ψηφίζουν έχουν οι ψηφοφόροι μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο διαδίκτυο, του υπουργείου Εσωτερικών ή μέσω ενός τηλεφωνήματος στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα http://katalogoi.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm οι ψηφοφόροι μπορούν, συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και τη χρονολογία γέννησης, να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

Όσοι επιθυμούν μπορούν επίσης για να ενημερωθούν, να καλούν στο 2131361500 . Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι σήμερα Σάββατο έως τις 7 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *