ροή ειδήσεων

«Κόκκινο» χτυπάει η ζήτηση για πτήσεις προς Ελλάδα

της Μάρως Τσαντήλα
Αύξηση ακόμη και κατά 350% καταγράφουν τα αιτήματα για πτήσεις προς την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Μεγάλη η ζήτηση από ελληνικές και ξένες εταιρείες...


Έκρηξη αιτημάτων από αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις προς την Ελλάδα καταγράφεται φέτος, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ επισκεπτών προς τη χώρα μας.

Η ζήτηση για πτήσεις προς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς είναι τεράστια, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Eurocontrol και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η θέση του πρωταθλητή ανήκει δικαιωματικά στο νησί της Σκιάθου για το οποίο καταγράφεται αύξηση 350% της ζήτησης χρονοθυρίδων (slots) για πτήσεις προς το αεροδρόμιο. Αύξηση των αιτημάτων για κράτηση χρονοθυρίδων πτήσεων υπάρχει στους περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς: Μύκονος +40%, Σαντορίνη +30%, Ρόδος +28%, Κεφαλονιά +26%, Ηράκλειο +25%, Χανιά +14%.

Εξάλλου και τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας για το πρώτο τετράμηνο του έτους συνηγορούν στο ότι το 2014 θα είναι μια χρονιά πλήρους αντιστροφής της πτωτικής κίνησης στη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια προς τη χώρα μας.

Στο παιχνίδι έχουν μπει δυνατά οι ελληνικές αλλά και οι ξένες αεροπορικές εταιρείες που επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους, επιδιώκοντας να κερδίσουν για λογαριασμό τους ένα μέρος της επιβατικής πίτας. Το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι ότι εκτός από τις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα αυξάνει και η ζήτηση για ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας, τομέας που είχε γονατίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Sky Express ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, Γιάννη Λιδάκη, οι νέες πτήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την τουριστική προβολή της πόλης, για την οποία υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και της αεροπορικής. Η εταιρεία ήδη συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο, τη Σκύρο, την Ικαρία, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σάμο. Επιπλέον στις 25 Ιουνίου θα ξεκινήσει νέες πτήσεις και από τον Βόλο με προορισμό τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη και το Ηράκλειο.
Αθήνα - Νέα Υόρκη

Παράλληλα, από την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαΐου, η Αθήνα θα αποκτήσει για λίγους μήνες απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, αφού η Delta Air Lines επαναφέρει τo θερινό εποχικό δρομολόγιο ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Πρόκειται για σύνδεση που τα τελευταία χρόνια λείπει από την ελληνική πρωτεύουσα, αφού τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι επιβάτες που θέλουν να κάνουν αυτό το δρομολόγιο έχουν την επιλογή μόνο μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Μάλιστα μεγάλο μέρος της ζήτησης αυτής καλύπτεται από την τουρκική Turkish Airlines.
Σε έναν χρόνο 200.000 ταξιδιώτες στη γραμμή Αθήνα - Ντουμπάι

Αύξηση των συνδέσεών τους με την Αθήνα σχεδιάζουν για τους θερινούς μήνες και οι αραβικές εταιρείες Emirates και Etihad Airways, που θα αυξήσουν τη συχνότητα των πτήσεων από την Αθήνα προς Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι αντίστοιχα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την πολύ μεγάλη ζήτηση.

Η πτήση της Emirates που συνδέει την Αθήνα με το Ντουμπάι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα δρομολόγια της εταιρείας, με πολύ υψηλές πληρότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την 1η Απριλίου 2013 έως την 31η Μαρτίου 2014 στη συγκεκριμένη γραμμή ταξίδεψαν 191.252 επιβάτες. Από το Ντουμπάι στην Αθήνα ταξίδεψαν 92.711 επιβάτες, ενώ από την Αθήνα με προορισμό το Ντουμπάι αναχώρησαν 98.541 επιβάτες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *