ροή ειδήσεων

ΓΙΑΤΙ γέμισαν μια αίθουσα με ψεύτικα χαρτονομίσματα για να κάνουν συνέντευξη Τύπου [εικόνες]

Με μία έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου των προέδρων της Δημιουργίας Ξανά και της Δράσης Θάνου Τζήμερου και Θοδωρή Σκυλακάκη, αφού...
είχαν φροντίσει να τοποθετηθούν στο χώρο πολλές χιλιάδες ψεύτικα χαρτονομίσματα. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να δώσουν ένα συμβολισμό του ύψους του χρηματικού ποσού το οποίο έχουν δανειστεί η Νέας Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tzime-lefta-2.jpg



Υπενθυμίζεται ο κ.Σκυλακάκης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ζητούσαν διευκρινίσεις από τον αρμόδιο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια για τα δάνεια των κομμάτων.
Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού τόνιζε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ζητούσε να μάθει «Πόσο είναι το ύψος των δανείων ανά πολιτικό κόμμα που έχουν δοθεί από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια» και «Ποιο ποσοστό αυτών θεωρείται σήμερα μη εξυπηρετούμενο».
Ο κ. Σκυλακάκης από την πλευρά του, στην ερώτησή του, εστίασε στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι τα χρέη είναι ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ και ότι «είναι απίθανο να εξυπηρετούνται» και ζητούσε να μάθει εάν «εξακολουθεί η "συντριπτική πλειοψηφία" των δανείων της Νέας Δημοκρατίας να μην εξυπηρετούνται» και εάν «υπήρξε πρόσφατα μια ειδική, προνομιακή ρύθμιση του χρέους της Νέας Δημοκρατίας στις κρατικές τράπεζες, όπως π.χ. η μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να βελτιωθεί "χαριστικά" η οικονομική κατάσταση του κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές».
Στην κοινή απάντησή του, ο κ. Αλμούνια, αφού επιβεβαιώνει ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συνιστά κρατική ενίσχυση και χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων», δηλώνει ότι «Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων», καταλήγοντας ότι «ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη».
Φωτογραφίες: Fosphotos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *