ροή ειδήσεων

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ προς ολους αυτους που εχουν μετατρεψει την Ελλαδα σε σκουπιδοτοπο

ΜΕ 86% ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΜΕ 80%...!!!

Δημοσκόπηση του Pew Research Center αποκαλύπτει... ότι το 86% των Ελλήνων θέλουν λιγότερους μετανάστες στη χώρα τους.

Στην Ιταλία, το ποσοστό φτάνει το 80% , στη Γαλλία 57% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 55%.

Στην περίπτωση της Ισπανίας το ποσοστό διαμορφώνεται στο 47%. Το 40% πιστεύει πως ο σημερινός αριθμός πρέπει να παραμείνει ως έχει, ενώ άλλο ένα 10% δε θα είχε πρόβλημα με περισσότερους ακόμη μετανάστες.

Στη Γερμανία, το ποσοστό εκείνων που θέλουν λιγότερους μετανάστες είναι 44% και στην Πολωνία 40%.

Η έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα διεξήχθη τον Μάρτιο και Απρίλιο σε δείγμα 7.022 ενηλίκων σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο και εξετάζει την αντίληψη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση ( ΕΕ ), το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την οικονομική ολοκλήρωση στην Ευρώπη.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης συγκεκριμένα θέματα όπως η αγορά εργασίας, το δημόσιο χρέος και η ανισότητα και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της μετανάστευσης.

Ο Bruce Stokes διευθυντής του Pew Global Attitudes δήλωσε ότι «εξεπλάγη από τα αποτελέσματα της έρευνας στην περίπτωση της Ισπανίας».

«Δεδομένου ότι η Ισπανία έχει τόσα πολλά προβλήματα με τη μετανάστευση ιδίως μετά την κρίση, έμεινα έκπληκτος με το σχετικά χαμηλό ποσοστό » δήλωσε ο Stokes.

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε επίσης ότι η αρνητική αντίληψη για τους μουσουλμάνους είναι χαμηλότερη στην Ισπανία από ό, τι σε άλλες χώρες . Το 46 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν αρνητική άποψη σε σύγκριση με το 49 % των Ισπανών που τους βλέπουν ευνοϊκά.

«Το γεγονός ότι 46% έχει αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους δεν είναι καλό αλλά το ποσοστό είναι χαμηλότερο από ότι στην Πολωνία (50%), την Ελλάδα (53 %) και την Ιταλία (63%)» δήλωσε ο Stokes.

Οι Γάλλοι έχουν καλύτερη άποψη (72 %), ακολουθούμενοι από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου το 64% τους αποδέχεται.

Στην περίπτωση των Ρομά οι Ισπανοί έχουν μια ευνοϊκότερη εικόνα (56 %) από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Στον αντίποδα βρίσκεται η Ιταλία, όπου το 85 % του πληθυσμού δεν βλέπει θετικά τη μειονότητα.

Επιπλέον , οι περισσότεροι από τους Έλληνες (70 %) , οι Ιταλοί (69 %) , οι Πολωνοί (52 %) και οι Γάλλοι (52 %) πιστεύουν ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος για τις οικονομίες των χωρών τους, ενώ αντίθετα στην Ισπανία οι πολίτες είναι σχεδόν διχασμένοι. Το 46% θεωρεί πως οι μετανάστες είναι πρόβλημα ενώ το 47% θεωρεί πως αντίθετα οι μετανάστες βοηθούν την οικονομική ανάπττυξη της χώρας.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *