ροή ειδήσεων

Κική Τσακίρη: Εκλογές - μια ακόμα επανάληψη του γονιδιακού κατεστημένου της φυλής

Λογικά έπρεπε όσοι πρωτοστάτησαν στην παρακμή του τόπου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, δηλαδή τα κεφάλια, να μην είχαν καν θεσμικά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.... Ακόμα κι αν ήταν οι καλύτεροι. 2 τετραετίες στα διάφορα πόστα εξουσίας, διασφαλίζουν ένα μίνιμουμ δημοκρατίας. Η αρχαία Αθήνα το διασφάλιζε με τον εξοστρακισμό. Δηλαδή έγραφαν σε ένα όστρακο(θραύσμα πήλινου δοχείου) το όνομα του πολίτικου που θεωρούσαν επικίνδυνο για την δημοκρατία. Όταν μάζευαν 6000 όστρακα, εξόριζαν εκτός Αθηνών για 10 χρόνια τον πολιτικό που θεωρούσαν ότι είχε συσσωρεύσει αρκετή δύναμη.

Το γονίδιο αυτό χάθηκε. Επικρατήσαν τους τελευταίους αιώνες, τα πολιτικά τζάκια και οι γόνοι.

Ψηφίζουμε από συνήθεια, τον συγγενή, τον γνωστό του γνωστού, αυτόν που μας έκανε η θα μας κάνει ρουσφέτι και πρόσωπα που δεν χόρτασαν εξουσία και έμαθαν καλά να διαχειρίζονται το κοπάδι των εκλογέων. Ποιος δεν γνωρίζει πως καταλήγουν τα φακελάκια των ψηφοδελτίων στις τσέπες, κυρίως των ηλικιωμένων.

Έτσι και σ' αυτές τις εκλογές τηρούμε την παράδοση.

Μετά μας φταίει ο Πάγκαλος που είπε ότι μαζί τα φύγαμε. Να’ μασταν συνένοχοι στην τρέλα να το καταλάβω. Είμαστε όμως συνένοχοι στα δεινά που ζούμε και διαιωνίζουμε με εξουσιαστές τους ίδιους και τους ίδιους, που δεν έχουν την τσίπα να πάνε τουλάχιστον σπίτι τους. Όπως έγραψε κάποτε ο φίλος Γιώργος, τσίπα έχει μόνο το γιαούρτι.

Καθολική (Κική) Τσακίρη
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Υψηλάντη
Ρόδος Πορεία Ανατροπής


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *