ροή ειδήσεων

Το «έξυπνο» ποδήλατο του μέλλοντος [βιντεο]

Δείτε τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει αυτό το ποδήλατο, που κοστίζει όσο και μία μηχανή 400ων κυβικών!...
Στην υπηρεσία crowdfunding Indiegogo έχουν στραφεί οι δημιουργοί του Visiobike για να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή του «έξυπνου» ποδηλάτου τους.

Το Visiobike – η διαδικασία συγκέντρωσης χρηματοδότησης για το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 40 ημέρες- συνοδεύεται από ειδική εφαρμογή (έχει επαφή με το ποδήλατο μέσω Bluetooth) και ενσωματώνει στον σκελετό του τα ηλεκτρονικά, το μοτέρ και την μπαταρία του, ενώ ήταν υπό ανάπτυξη για δύο χρόνια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική σελίδα στο Indiegogo, η χρήση dual mode Bluetooth 2.3 & 4.0 διασφαλίζει ότι το Visiobike είναι συμβατό με κάθε smartphone που υπάρχει αυτή τη στιγμή και θα υπάρχει στο κοντινό μέλλον, ενώ θα συνοδεύεται από τακτικά updates και θα υποστηρίζει μη αμιγώς «τηλεφωνικές» τεχνολογίες, όπως το Google Glass.

«Το τηλέφωνό σας δανείζει την εξυπνάδα του στο Visiobike. Συνδεθείτε μέσω Bluetooth και λαμβάνει χώρα μια θαυμαστή συνεργασία: μόλις βάλετε τον κωδικό σας, η εφαρμογή και το Visiobike λειτουργούν ως ένα, για να σας δώσουν λειτουργίες που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού πέρα από ένα νέο, high-end αυτοκίνητο» αναφέρουν οι δημιουργοί του. «Τρέξτε την εφαρμογή σας και το τηλέφωνό σας είναι το ταμπλό του Visiobike. Όλα τα κοντρόλ και οι χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεστε είναι εκεί, τοποθετημένες γερά στο τιμόνι μπροστά σας».

Οι πληροφορίες που παρέχονται περιλαμβάνουν ταχύτητα, πλοήγηση, ειδικό επιλογέα για την έκταση της βοήθειας στο πετάλι (το Visiobike είναι pedelec, δηλαδή έχει ειδικό μοτέρ, των 250 ή 500 βατ, που βοηθά τον ποδηλάτη στο πετάλι, επιτρέποντάς του να πιάνει ταχύτητες ως και 25 ή 45 χιλιομέτρων ανά ώρα- όπως λένε οι δημιουργοί του, «θέλαμε να κρατήσουμε τον ποδηλάτη στην εξίσωση»), απόσταση που έχει διανυθεί, έλεγχο φώτων κ.α. Επίσης υπάρχει ειδική οθόνη για το πίσω μέρος: παρέχεται η επιλογή ειδικής αναβάθμισης για κάμερα στη σέλα, που αποστέλλει στο τηλέφωνο εικόνα από όπισθεν. Επιλέξιμο upgrade είναι επίσης και το GSM/ GPS module, που επιτρέπει τον εντοπισμό του ποδηλάτου, ενώ υπάρχει και ειδικός αισθητήρας κίνησης που ενημερώνει τον κάτοχο εάν το ποδήλατο μετακινηθεί κατά την απουσία του. Η μία φόρτιση (διάρκειας τριών ωρών) παρέχει αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων. Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα και το βάρος του είναι 21 κιλά.

Όπως επισημαίνεται, όλα τα δεδομένα του ποδηλάτου σώζονται στο cloud, ενώ υπάρχει συμβατότητα με iOS και Android. Όσον αφορά στα επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπάρχει αυτόματη ενεργοποίηση φωτός (μέσω ανίχνευσης από το smartphone), δισκόφρενα υψηλής ποιότητας, καταγραφή ατυχήματος εάν ανιχνευθεί πρόσκρουση (τελευταίων τριών λεπτών) και υπηρεσία αυτόματης ειδοποίησης υπηρεσιών βοήθειας σε τέτοια περίπτωση, που ενημερώνει για τη θέση του ποδηλάτου.

Η σχεδιασμένη τιμή του για κυκλοφορία στο εμπόριο είναι 4.500 ευρώ, ωστόσο όσοι ενδιαφέρονται για την προαγορά του εν λόγω «e-bike» μπορούν να το κάνουν παρέχοντας το ποσό των 3.900 ευρώ στην καμπάνια στο Indiegogo.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *