ροή ειδήσεων

Οι εκπλήξεις των “μικρών” κομμάτων

Πίσω από τα φώτα των "μεγάλων" παρατάξεων, τριάντα και πλέον κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό κάτω από 1,5% ...


Μπορεί τα φώτα να πέφτουν πάντα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, όμως στις ευρωεκλογές συμμετέχουν και τα λεγόμενα “μικρά” κόμματα, που συχνά εκπλήσσουν με τις επιδόσεις τους.

Πϊσω λοιπόν από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, την Ελιά, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, περισσότερα από τριάντα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό που δεν ξεπερνά το 1,5%, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, το κόμμα που ίδρυσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, συγκεντρώνει ποσοστό 1,41%, ξεπερνώντας τη Δημοκρατική Αριστερά, που έχει κατρακυλήσει στο 1,23% (από 6,25% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012). Ακολουθεί η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό με 1,06% , ενώ οριακά ξεπερνά το 1% το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (1,02%).

Κάτω από το 1% βρίσκονται οι Γέφυρες (0,93%), όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι – Κόμμα Πειρατών (0,89%), το ΕΠΑΜ (0,85%), το Παναθηναϊκό Κίνημα (0,73%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,72%), η Ένωση Κεντρώων (0,64%), η Κοινωνία (0,61%), το ΑΚΚΕΛ (0,58%), και οι Πράσινοι (0,50%).

Τα άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων η Κοινωνία Αξιών του Δημήτρη Μπουραντά (0,35%), το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου (0,21%) και η Δραχμή του Θεόδωρου Κατσανέβα (0,15%), συγκεντρώνουν ποσοστό κάτω από 0,5%.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *