ροή ειδήσεων

Χρωστάς κοινόχρηστα ;;; Για δες αυτό....

Τα κοινόχρηστα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους σε αρκετές πολυκατοικίες τα χρόνια...
της κρίσης, αφού παρατηρήθηκε πως σε κάποιες περιπτώσεις μόνο οι συνεπείς ιδιοκτήτες που φροντίζουν και πληρώνουν, ουσιαστικά, συντηρούν τις πολυκατοικίες.

Οπως γράφει και το capital.gr, καθημερινά παρατηρούνται σε μεγάλες οικοδομές χωρίς να λειτουργεί ακόμη και ο ανελκυστήρας λόγω διακοπής του ρεύματος, εξαιτίας συσσωρευμένων οφειλών στην ΔΕΗ.
Οπως αναφέρει και ο δικηγόρος Νίκος Σιαμάκης αν ο διαχειριστής -με την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης- μέσα σε μικρό διάστημα 2 εβδομάδων έχει τη δυνατότητα να καταθέσει και να πετύχει την έκδοση διαταγής πληρωμής για οφειλές κοινοχρήστων, σε βάρος όλων των συνιδιοκτητών που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.
Δεν έχει σημασία το ύψος των οφειλών, ούτε εάν αυτά έχουν καταβληθεί ως ένα μέρος μόνο. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο διαχειριστής λειτουργώντας στο όνομα και για λογαριασμό της οικοδομής μπορεί να κινηθεί εναντίον των οφειλετών για την διεκδίκηση υπέρ της οικοδομής. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι στα δικαστήρια «σύρεται» ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος/γραφείου, ανεξάρτητα εάν εκείνη τη χρονική στιγμή η ιδιοκτησία του είναι μισθωμένη ή όχι.
Βάσει του κανονισμού του κτηρίου, προκύπτουν τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και κατά συνέπεια το ύψος των χρεών των οφειλετών. Η διαταγή πληρωμής εκδίδεται χωρίς την κλήτευση του οφειλέτη-ιδιοκτήτη στο δικαστήριο, ενώ ο διαχειριστής προσκομίζει τα παραστατικά των χρεών, όπως και αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας. Εν τέλει, η διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε βάρος του ιδιοκτήτη, οποίος θα πρέπει να πληρώσει τα οφειλόμενα ποσά, ενώ στη συνέχεια μπορεί να διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού τα χρήματα από τον μισθωτή.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη, εάν ληφθεί υπόψη ότι σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν αποπληρώσει τα χρέη απειλείται με κατάσχεση του ακινήτου που πραγματοποιείται για λογαριασμό της πολυκατοικίας. Εάν ο ιδιοκτήτης δεν καταβάλει τις οφειλές, τότε θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με κατάσχεση ή με προσημείωση υποθήκης ή με εγγραφή στον Τειρεσία ή ακόμη και με κατάσχεση των τραπεζικών του λογαριασμών, εφόσον το υπόλοιπο του λογαριασμού του είναι άνω των 1.500 ευρώ ή ακόμη και με κατάσχεση του ενοικίου εις χείρας του μισθωτή του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *