ροή ειδήσεων

ΟYTE οι Τούρκοι ΔΕΝ θέλουν την Αγια-Σοφιά να γίνει τζαμί! Τι φοβούνται;;;

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία ενάντια στην ανακοίνωση του Ερντογάν πως η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει ένα τεράστιο σύμβολο ...του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία, σε μουσουλμανικό τέμενος.



Ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Taraf» έρχεται να ανάψει φωτιές αφού αναφέρει ότι σε περίπτωση που συμβεί η συγκεκριμένη μετατροπή η μόνη χαμένη θα είναι η Τουρκία, μιας και υπάρχει πιθανότητα να αφαιρεθεί από τον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της «Unesco».


Μάλιστα στην πρώτη σελίδα του άρθρου με τίτλο «Αγία Σοφία: τελευταία πόλωση» η εφημερίδα γράφει ότι ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι, έχουν ήδη ξεκινήσει εκστρατεία για να συγκεντρώσουν υπογραφές κατά της μετατροπής (πάνω από 1000 υπέγραψαν το κείμενο «Γιατί η Αγία Σοφία θα πρέπει να παραμείνει μουσείο»), ενώ δήλωσαν πως πιστεύουν ότι η Αγία Σοφία χρησιμοποιείται ως μέσο σε ένα πολιτικό παιχνίδι.


«Συνεχίζει να τρέφεται η αρρωστημένη ψυχολογική κατάσταση με κομπλεξικές δηλώσεις», είπε ο Τούρκος ιστορικός, Μουράτ Μπέλγκε. «Μας πήραν την Αγία Σοφία από τα χέρια. Αυτή η κατάσταση χρειάζεται θεραπεία», κατέληξε. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *