ροή ειδήσεων

1.000 προσλήψεις ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις



Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για 1.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. Πριν από λίγες μέρες... ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος υπέγραψε το σχετικό κονδύλι και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων. Προτεραιότητα στη διεκδίκηση των θέσεων έχουν οι ήδη υπηρετούντες τη θητεία τους και οι έφεδροι.Οι ΟΒΑ θα λαμβάνουν μισθό επαγγελματία οπλίτη, περίπου 700-800 ευρώ.

Ειδικότητες

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οι παρακάτω: Ηλεκτρολόγος, τεχνίτης τηλεπικοινωνιών/ραντάρ, τεχνικός τροχοφόρων, χειριστής αρμάτων περισυλλογής, χειριστής ερπυστριοφόρων, αρμενιστής, σηματωρός, μηχανικός, νοσοκόμος, εσχαρέας, ηλεκτρονικός συνεννοήσεως, θαλαμηπόλος, διαχειριστής υλικού, ηλεκτρονικός αυτομάτων συστημάτων, βοηθός υπολόγου.

Οι ΟΒΑ που θα προσληφθούν θα έχουν θητεία ενός έτους με ενδεχόμενο ανανέωσης της για δύο χρόνια ακόμη. Στόχος είναι κάθε χρόνο να προσλαμβάνεται με προκήρυξη που θα εκδίδεται ο αριθμός των 1.000 οπλιτών ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια.

Κριτήρια Επιλογής Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Για τους ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με το σύστημα μοριοδότησης, κατόπιν αθλητικών δοκιμασιών, όπως παρακάτω:

α. Δρόμος 2 μιλίων: 10 μόρια για 10΄΄ μικρότερο χρόνο από τα 17΄55΄΄ [π.χ. για χρόνο 16΄42΄΄ έχουμε 17΄55΄΄-16΄42΄΄=70΄΄ (το 73΄΄ στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη δεκάδα) Χ 10=70 μόρια], με μέγιστο παραδεκτό χρόνο τα 17΄55΄΄.

β. Κάμψεις: Αριθμός πέραν των 40 Χ 10 (πχ 60-40=20 Χ 10 =200 μόρια), με ελάχιστο παραδεκτό όριο τις 40 κάμψεις σε χρόνο 2΄.

γ. Κοιλιακοί: Αριθμός πέραν των 40 Χ 10 (πχ 80-40=40 Χ 10=400 μόρια), με ελάχιστο παραδεκτό όριο τους 40 κοιλιακούς σε χρόνο 2΄.

δ. Έλξεις: Αριθμός πέραν των 6 Χ 20 (πχ 10-6= 4 Χ 20 = 80 μόρια), με ελάχιστο παραδεκτό όριο τις 6 έλξεις.

Οι αθλητικές δοκιμασίες διεξάγονται στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ). Οι υποψήφιοι οπλίτες ενημερώνονται για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αθλητικών δοκιμασιών με μέριμνα της Μονάδας που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους, ενώ οι έφεδροι είναι υπεύθυνοι να επικοινωνήσουν με τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, στις οποίες υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους, για να λάβουν γνώση των ημερομηνιών διεξαγωγής τους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προτιμάται ο νεότερος βάσει ακριβούς ημερομηνίας γεννήσεως.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε σχετική προκήρυξη για 25 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης. Δείτε εδώ την προκήρυξη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *