ροή ειδήσεων

Η Ρόδος εν έτη 2019, Μέρος Β’

Συνεχίζουμε τη σκιαγράφηση της Ρόδου, πέντε χρόνια μετά, μέγιστο χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος που διανεμήθηκε από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» ... Υπενθυμίζεται ότι, υπόψη πρόγραμμα εκτιμήθηκε θετικά από την πλειοψηφία του Ροδιακού λαού, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης, σημειώνεται και πάλι ότι: α/ επειδή το πρόγραμμα είναι μακροσκελές, έχει επιλεχθεί η κατάτμησή του β/ οι αριθμοί έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα, αφού το πρόγραμμα , δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι είναι αντιπροσωπευτικά, στο μέτρο του δυνατού, αφού δεν έχουν γίνει γνωστά, τα απαραίτητα δεδομένα για την ποσοτικοποίησή τους. Παράλληλα, θεωρώ ότι, η νέα δημοτική αρχή, θα προβεί, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, σε διορθώσεις – ελπίζω αυξάνοντας τους αριθμούς, συχνότητες, ποσότητες κλπ- του παρόντος κειμένου, προκειμένου να λάβουμε πλήρη γνώση, για το πότε ,πώς και με ποιους πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους), θα θαυμάσουμε τη Ρόδο μας όπως μας έχει υποσχεθεί προγραμματικά.



Ενότητα ανάπτυξης: Η Ρόδος κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού

Η Ρόδος θα:

α/ έχει αναδείξει κυρίως, τους ακόλουθους αρχαιολογικούς χώρους:

(1) Ακρόπολη της Λίνδου (2) Ακρόπολη της Ρόδου (3) Ναός του Απόλλωνα

(4) Αρχαία Ιαλυσός (5)Αρχαία Κάμειρος και (6) Παλιά Πόλη της Ρόδου,

με παρεμβάσεις του περιβάλλοντος χώρου, με μηνιαία προγραμματισμένη αποψίλωση, με καθημερινό καθαρισμό και κατάλληλη φωταγώγηση.

Επίσης, οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τριμηνιαία βάση, στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, παρείχαν την απαιτούμενη προβολή, κάνοντάς τα σημεία αναφοράς, σε συνδυασμό με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

β/ Έχει προστατευθεί η Μεσαιωνική Πόλη με: (1) την αποκατάσταση του συνόλου των οδών (2) την αναστύλωση των κτισμάτων (3) τον καθημερινό καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων και οδών (4) την αφαίρεση των αυτοφυών από τα τείχη (5) τον καθημερινό καθαρισμό της τάφρου και την πληθώρα αισθητικών παρεμβάσεων σε αυτή (6) την απελευθέρωση του συνόλου των κοινοχρήστων χώρων από την αυθαίρετη ιδιωτική παρέμβαση (7) τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής με αυστηρούς ελέγχους.

γ/ Έχουν χαρακτηριστεί και εκφραστεί τα στοιχεία που καθορίζουν την πολιτιστική κληρονομιά όλων των χωριών, της πόλης των μαρασίων και των παραδοσιακών οικισμών. Αποτέλεσμα του χαρακτηρισμού ήταν η πλήρης απαγόρευση καταστροφής της και η διαφύλαξή της με εντατικούς ελέγχους και παρεμβάσεις.

δ/ Λειτουργεί τα τελευταία τρία έτη – από το 2016- το εθνικό θέατρο της πόλης, μετά την ανασκευή του. Επίσης, έχουν ανασκευαστεί η Ροδιακή έπαυλη και το παλαιό νοσοκομείο, με πληθώρα χρήσεων. Ταυτόχρονο, έχει βελτιωθεί η λειτουργικότητα των πολιτιστικών δομών του δήμου κατά 25%.

ε/ Έχει συντηρηθεί το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων:

Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, Γκολφ Αφάντου, αθλητικό συγκρότημα Καλλιπάτειρα, δασώδη τοποθεσία Άγιος Σίλας (Άγιος Σουλάς), Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «Διαγόρας» ποδηλατικές πίστες ( Ενότητας πόλεως Ρόδου και Καλλιθέας), Οικονομίδειο Γήπεδο Ιαλυσού, τα γήπεδα ποδοσφέρου: της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων (Μαριτσά, Παραδείσι), της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου, της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου, της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου (Έμπωνας), των χωριών Κοσκινού, Ψίνθος, Καλυθιές, τα γήπεδα Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) κλειστό γήπεδο του Διαγόρα , Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού , Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων

και οι Εγκαταστάσεις Μπιτς Βόλεϊ και Βόλεϊ. Παράλληλα, έχει γίνει ενεργειακή ανάβαθμισή τους, επιτυγχάνοντας 15% - 3% κατ’ έτος - μείωση της δαπάνης για ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, λειτουργούν (10) νέα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια, με ελεύθερη πρόσβαση και με σύγχρονο εξοπλισμό.

στ/ έχουν διοργανωθεί (10) διεθνείς αγώνες και (15) διεθνείς εκδηλώσεις.

Ενότητα ανάπτυξης: Κατάρτιση επιμόρφωση και δια βίου μάθηση

ζ/ Έχουν διατεθεί (100) δωμάτια, για τη δωρεάν διαμονή φοιτητών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για τα τμήματα με έδρα τη Ρόδο. Τη συντήρησή τους και τα έξοδα λειτουργίας τους, έχει αποκλειστικά ο Δήμος Ρόδου. Επίσης, στους σπουδαστές και σπουδάστριες των τουριστικών σχολών διατέθηκαν (50) υποτροφίες (δέκα κατ’ έτος)

η/ Έχουν αυξηθεί κατά 20% τα παρεχόμενα προγράμματα εκπαίδευσης του τοπικού εργατικού δυναμικού. Παράλληλα, έχει αυξηθεί –κατ’ έτος- το ποσοστό του εργατικού δυναμικού σε αριθμό, το οποίο μάλιστα ξεπερνάει το 50% του καταγεγραμμένου, που παρακολούθησε τα παρεχόμενα προγράμματα.

θ/ Έχει μειωθεί κατά 50% η ανεργία των νέων και των μακροχρόνια ανέργων , με την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής οικονομίας (ΚΟΙΝΣΕΠ) και παροχής κινήτρων και υποστηρικτικών ενεργειών για τη δημιουργία αυτοαπασχόλησης.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με τιμή

Μιχαήλ Β. Μαντικός (Σμήναρχος ε.α)



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *