ροή ειδήσεων

Στους 39 το θερμόμετρο Πέμπτη και Παρασκευή

Μετά το σύντομο «φθινόπωρο», την ανιούσα παίρνει ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν «μίνι καύσωνα» την.... Πέμπτη και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ,Θοδωρή Κολυδά, που μίλησε στα Νέα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τετάρτη και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 και 36 βαθμούς. Στην κεντρική χώρα ίσως η θερμοκρασία φτάσει τους 37 βαθμούς.

Ζέστη αναμένεται την Πέμπτη, με το θερμόμετρο στην κεντρική Ελλάδα να αγγίζει το τους 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά τους 39. Στην Αθήνα, ο υδράργυρος εκτιμάται να φθάσει τους 37 βαθμούς. Δροσιά αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και θα «επισκεφθούν» την χώρα ψυχρότερες αέριες μάζες από το βορά.

Η ζέστη όμως την Παρασκευή θα είναι αισθητή στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 34 βαθμούς και την υγρασία σε αξιόλογα επίπεδα.


Το καλό είναι πάντως ότι αυτό το διήμερο με τις υψηλές θερμοκρασίες, σε πολλές περιοχές θα φυσά ένα βοριαδάκι και η ζέστη θα είναι πιο υποφερτή.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι ως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το απόγευμα στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βορειοανατολικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί, βορειοδυτικοί έντασης 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί στα δυτικά και στα βόρεια με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *