ροή ειδήσεων

Προσοχή: Δείτε ποιες είναι οι 7 παραπλανητικές λέξεις στις ετικέτες των τροφίμων

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αρκετοί καταναλωτές πέφτουν θύμα της
ετικέτας ενός προϊόντος, πιστεύοντας .... λανθασμένα ότι τα συστατικά του είναι υγιεινά και ωφέλιμα.


Ενδείξεις όπως «οργανικό προϊόν», «αντιοξειδωτική δράση» και «χωρίς γλουτένη» φαίνεται πως ξεγελούν ακόμη και τους πιο ενημερωμένους καταναλωτές, σύμφωνα με τη νέα μελέτη.

Μάλιστα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση των επίμαχων προϊόντων μπορεί να συμβάλλει στην πανδημία παχυσαρκίας.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν τις αντιδράσεις 318 εθελοντών όταν τους παρουσίασαν διάφορες ετικέτες τροφίμων που έφεραν σε μερικές περιπτώσεις χαρακτηριστική ένδειξη.

Οι επίμαχες λέξεις-κλειδιά ήταν: προϊόν ολικής άλεσης, φυτικό προϊόν, οργανικό προϊόν, αντιοξειδωτική δράση, από πραγματικά φρούτα, χαμηλά λιπαρά, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Όταν οι συμμετέχοντες εντόπιζαν μία από αυτές τις φράσεις στην ετικέτα, βαθμολογούσαν ευνοϊκά το προϊόν ως προς τη διατροφική του αξία.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων στο πίσω μέρος της συσκευασίας και να μη μένουμε στις ενδείξεις που θέλει να προβάλλει ο παρασκευαστής.

Μία χαρακτηριστική ένδειξη δεν αποκλείει το εν λόγω προϊόν να περιέχει πολλή ζάχαρη, λιπαρά, μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων ή συντηρητικών.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *