ροή ειδήσεων

Ξεκίνησε στη Λίνδο το 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου

Την παραγωγή της Μεσαιωνικής Γιορτής Λίνδου έχουν αναλάβει οι τοπικοί σύλλογοι... 'Απόστολος Παύλος' και 'Λινδία Αθηνά' με χρηματοδότηση των τοπικών καταστηματαρχών και τη στήριξη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι προετοιμασίες για το 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου βρίσκονται σε τελική ευθεία και αυτή τη χρονιά έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από το σύλλογο “Μεσαιωνικό Ρόδο” για τη ανανέωση του και μάλιστα με την ως επί τω πλείστον συμμετοχή δικών μας νέων εκπαιδευμένων ομάδων που συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Με την πραγματοποίηση εργαστηρίων από το ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς” προέκυψαν ομάδες τσαμπουνιέρηδων, νταουλιέρηδων, ξυλοπόδαρων, χορευτών και αλχημιστών που θα έχουν παρουσία, τόσο στη Γιορτή της Μεσαιωνικής Πόλης όσο και στη Γιορτή της Λίνδου, που θα ανοίξει φέτος τη διοργάνωση.



Στις 21 Ιουνίου, η Μεσαιωνική Βραδιά της Λίνδου ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία, με μία μεγάλη σκηνική παρέλαση που διέσχισε τα γραφικά δρομάκια του χωριού, με μουσικές και τυμπανοκρουσίες, για να καταλήξει στο θεατράκι του Αγ. Στεφάνου, όπου εορτάστηκε το Θερινό Ηλιοστάσιο, που γιορταζόταν παραδοσιακά στην αρχαία Ελλάδα αλλά και σε όλη τη μεσαιωνική Ευρώπη, με φωτιές που άναβαν στις πλατείες, πάνω από τις οποίες πηδούσαν οι νέοι κάνοντας ευχές. Σήμερα, οι εορτασμοί του ηλιοστασίου έχει επικρατήσει να γίνονται την παραμονή της γιορτής του Άη Γιάννη, καθώς ο Χριστιανισμός απαιτούσε τη σύνδεση του παλιού αρχαιοελληνικού εθίμου με κάποια χριστιανική γιορτή.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμμετέχουν οι ομάδες του “Μεσαιωνικού Ρόδου”: τσαμπουνιέρηδες, τυμπανιστές, άγημα ιπποτών, ξιφομάχοι και δεσποσύνες που χορεύουν Branle, καθώς και το Trio Bastardi με τη διαδραστική κωμική παράσταση, όπου η αναζήτηση του άγνωστου ιππότη–μπαμπά, δημιούργησε αξέχαστες ευτράπελες καταστάσεις... Το δρώμενο ήταν εμπνευσμένο από ιστορικά γεγονότα, που ήθελαν τα περιθωριοποιημένα και νόθα παιδιά των Ιπποτών, να διεκδικούν την αναγνώριση, αλλά και περιουσία, από το Τάγμα.

Την παραγωγή της Μεσαιωνικής Γιορτής Λίνδου έχουν αναλάβει οι τοπικοί σύλλογοι “Απόστολος Παύλος” και “Λινδία Αθηνά” με χρηματοδότηση των τοπικών καταστηματαρχών και τη στήριξη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το σχεδιασμό, συντονισμό και την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει το “Μεσαιωνικό Ρόδο”.

Αυτήν την εβδομάδα, ακολουθεί ένα γεμάτο πρόγραμμα στην ανανεωμένη γιορτή της (στις 26 – 29 Ιουνίου), που θα ανακοινωθεί σύντομα.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *