ροή ειδήσεων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ – Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης και αποφάσισε να απελευθερώσει...το πρώτο σχέδιο ομαδικών απολύσεων για την Χαλυβουργία της Ελλάδος



Ομαδικές απολύσεις για πρώτη φορά μετά από 30 και πλέον χρόνια, ενέκρινε μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.


Με ψήφους 4-3 ενέκρινε την απόλυση των 54 από τους 95 εναπομείναντες εργαζόμενους στη Χαλυβουργία Ελλάδος στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», το αίτημα απέρριψαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, καθώς η εταιρεία παρουσίασε ελλιπή στοιχεία, χωρίς να κατορθώσει να πείσει για την αναγκαιότητα των απολύσεων.


Μάλιστα, δεν απάντησε καν στο ερώτημα γιατί ζητά να εγκριθούν οι απολύσεις περισσότερων από τους μισούς εργαζόμενους, την ώρα που προχωρά σε επενδύσεις και εισαγωγές χάλυβα από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα υπερψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, ο σύμβουλος του υπουργού Εργασίας και η γενική γραμματέας του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη.


Η απόφαση έρχεται μια μέρα μετά και την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία αναφέρει ρητά ότι η χώρα μας θα πρέπει το φθινόπωρο να επανεξετάσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, που αυτή την στιγμή θέτουν ως όριο το 5% του προσωπικού ανά μήνα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 30 άτομα.


Η απόφαση αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς αποδεικνύεται ότι ο ανασχηματισμός δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και η σκληρή πολιτική της λιτότητας παραμένει ο κύριος άξονας της συγκυβέρνησης.

Σχόλια

  1. Γιώργος Γώτης12/6/14 11:42

    Η απόφαση αφήνει έκθετη τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Σκάστε και κολυμπάτε. Ο γάμος στο Κιοτάρι παραμένει σαν είδηση στο μπλόκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/14 00:13

    Τι χρωμα ειχε η Ελλαδα στις ευρωεκλογες?Σκαστε τωρα και φατε ραδικια και κοχλιους.Τους κοχλιους οχι το βραδυ γιατι θα βλεπετε παραξενα ονειρα ,οτι βρηκατε π.χ.δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *