ροή ειδήσεων

Ρόδος: Σύσκεψη για τους παράνομους μετανάστες

Το θέμα της άφιξης παράνομων μεταναστών στο νησί της Ρόδου απασχόλησε χθες τους εμπλεκόμενους φορείς κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε.... με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Φώτης Νικολόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Νίκος Αρμπουνιώτης και ο Περιφερειακός Συντονιστής Αλλοδαπών Νοτίου Αιγαίου Μιχάλης Καληωράκης.

Όπως αναφέρει η rodiaki, βασικό θέμα το οποίο τέθηκε επί τάπητος ήταν ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων της κάθε υπηρεσίας (Λιμενικού και αστυνομίας) στο θέμα της σύλληψης των παράνομων μεταναστών που φθάνουν στο νησί μας από τα απέναντι παράλια. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό καθώς και οι δύο υπηρεσίες είναι αποψιλωμένες, το τελευταίο διάστημα οι αφίξεις και μάλιστα κατά δεκάδες των παράνομων μεταναστών, είναι σχεδόν καθημερινές, και η διεκπεραίωση των διαδικασιών απαιτούν μεγάλο αριθμό προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν θετικό μεταξύ των φορέων οι οποίοι αποδέχτηκαν, εφόσον οι μετανάστες εντοπίζονται στην ξηρά να τους αναλαμβάνει η αστυνομία και αν εντοπίζονται εντός των υδάτων το Λιμεναρχείο.

Παράλληλα και οι δύο φορείς πρόκειται άμεσα να αποστείλουν προς τις πολιτικές και φυσικές τους ηγεσίες επιστολή με την οποία θα εξηγούν την όλη κατάσταση ζητώντας να πάρουν θέσεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *