ροή ειδήσεων

Συστάσεις από το υπουργείο Τουρισμού για τις τιμές στα ξενοδοχεία

Σύσταση συμμόρφωσης σε όσους σπεύδουν να αποκομίσουν ευκαιριακά κέρδη, αυξάνοντας τις τιμές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, απηύθυνε η υπουργός.... Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, στο Ηράκλειο.

«Τη στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός οδεύει για νέα χρονιά ρεκόρ ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι, που ασχολούνται με τον τουρισμό σπεύδουν να επωφεληθούν της σημαντικής αύξησης της τουριστικής ροής», τόνισε η υπουργός Τουρισμού.

«Η φήμη, η ταυτότητα ενός προορισμού, που έχει διαμορφωθεί σταδιακά και με επίπονες προσπάθειες των πολλών, δεν πρέπει να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από τους λίγους. Καταφέραμε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης να μειώσουμε τις τιμές. Να διορθώσουμε λάθη που μας έβγαλαν εκτός ανταγωνισμού. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να πάει χαμένη» πρόσθεσε.

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «ο τουριστικός κλάδος πρέπει να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό, με ψυχραιμία, σύνεση και σοβαρότητα».

Αναφερόμενη στις προοπτικές για τη φετινή τουριστική χρονιά, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι τα μηνύματα είναι θετικά και αυτό, όχι εξαιτίας μιας ευνοϊκής συγκυρίας αλλά λόγω συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών και της συνεργασίας που αναπτύχτηκε με όλους τους φορείς της τουριστικής αγοράς.

«Η Αθήνα ήταν, είναι και παραμένει φθηνή»

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού τονίζει με ανακοίνωσή της ότι η Αθήνα ήταν, είναι και παραμένει η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού υπενθυμίζει πως η Αθήνα από το 2008 έχει χάσει το 40% των ξενοδοχειακών εσόδων της και έχει υποστεί την απώλεια 87 ξενοδοχειακών μονάδων - όλοι αντιλαμβανόμαστε την σημασία αλλά και τις επιπτώσεις του γεγονότος.

Οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας υπολείπονται κατά πολύ (κατά 24,9 %) των τιμών του 2008, η οποία ήταν και η τελευταία (δηλ. η πλέον πρόσφατη) καλή χρονιά για την αθηναϊκή ξενοδοχία.

Η προσπάθεια επαναφοράς των πληροτήτων και των τιμών σε επίπεδα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, πρέπει να αποτελεί «κοινό τόπο» και στόχο όλων, καθώς αυτός ο παράγοντας εξασφαλίζει ταυτόχρονα την αύξηση των θέσεων εργασίας και όλα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για το εμπόριο, την εστίαση, τους παράπλευρους κλάδους που ζουν από τον Τουρισμό και γενικότερα για την οικονομία της πρωτεύουσας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *