ροή ειδήσεων

Νέα βόμβα από την Εφορία: Θα πληρώνουμε φόρο κάθε μήνα, θα παρακρατείται από το μισθό




Με το οικονομικό επιτελείο να προσπαθεί να περιορίσει αρχικώς και στη συνέχεια να εξαφανίσει το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να προχωρήσει.... σε ένα μέτρο προκαταβολικής είσπραξης φόρου που αναλογεί στους πολίτες από τα εισοδήματά τους κάθε μήνα Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.
Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ οι πρώτοι που θα δοκιμαστούν στο νέο μέτρο δεν είναι άλλοι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το σχέδιο προβλέπει η έναρξη του νέου συστήματος φορολόγησης να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με τους πρώτους μισθούς και τις πρώτες συντάξεις του χρόνου δηλαδή θα γίνει και η αφαίρεση του φόρου.
Κάθε μήνα παρακράτηση φόρου -Τι θα υπολογίζεται
Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ) Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις ή 14 για όσους παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας, οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.
Για παράδειγμα ένας μισθωτός που πληρώνεται με 1.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.
Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/14 19:41

    Λίγες μέρες πέρασαν, από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, και το πρώτο "χαρμόσυνο" νέο για τους συνταξιούχους ήρθε......Σταματάει η καταβολή του ΕΚΑΣ, σε συνταξιούχος κάτω των 65 ετών. Είσαι 60, 61 ετών;; Σου λείπουν 100€;; βγες για μεροκάματο!

    Μία εβδομάδα πέρασε από τις εκλογές, όπου ο Σαμαράς με κάποιο μαγικό τρόπο κέρδισε όντας δεύτερος, και το δεύτερο "χαρμόσυνο" νέο για τους συνταξιούχους έπεσε σαν κεραμύδα......Μείωση περίπου 6% στις επικουρικές συντάξεις. Από αυτές που δεν θα κοβόταν ούτε ευρώ, αλλά θα τις αύξανε σταδιακά ο Σαμαράς προεκλογικά!

    Απευθύνομαι στους συνταξιούχος που ψήφισαν ΝΔ, όχι σε όλους.. Οι περισσότεροι αυτή τη φορά δεν ψήφισαν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, αν και στην κατηγορία τους του έδωσα ποσοστά κοντά στο 40% (πολύ λιγότερο από τις εκλογές του 2012)

    * Το 2012, Νεοδημοκράτη συνταξιούχε με πήρες στον λαιμό σου, γιατί δεν σου είχε κοπεί η σύνταξη, θα σου κοβόταν τα δώρα, αλλά δεν πήγαινε αλλού το χέρι σου! ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑ....ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ

    Το 2014, τα δώρα είχαν κοπεί, οι συντάξεις είχαν κοπεί, αλλά όταν σε συνάντησα προεκλογικά, αν και στην τράπεζα είχες μόλις 5-6, φοβόσουν τον Γλέζο που θα έπαιρνε από τις καταθέσεις κάποιων άλλων που έχουν 100 χιλιαρικάκια!

    Τελικά, στην κάλπη, την έκανες την κουτουράδα σου, και αγνόησες, ότι έλεγε όλη η αντιπολίτευση (το ινερνετ δεν το ξέρεις, ή είναι του "διαβόλου) περί επερχόμενων περικοπών στις συντάξεις (τα κανάλια της διαπλοκής, αναγκάστηκαν προεκλογικά και στο έδειξαν).....

    ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΔ!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *