ροή ειδήσεων

Συνδικαλιστικός μεσαίωνας στην Κέρκυρα εν μέσω τουριστικής περιόδου

Να τινάξουν στον αέρα την τουριστική περίοδο φαίνεται ότι αποφάσισαν κάποιοι συνδικαλιστές στην Κέρκυρα...

Να καταδικάσουν την προσπάθεια, ενός δημοφιλή προορισμού, της Κέρκυρας, στον τουριστικό πρωταθλητισμό, προσπαθούν οι εργατοπατέρες του νησιού. Μέσα από έναν δεκάλογο, ζητούν από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να θέσουν σε εφαρμογή τον συνδικαλιστικό μεσαίωνα κόντρα στον εργασιακό που καταγγέλλουν.

«Να ζητήσουν να πάρουν τα κλειδιά (σ.σ. των ξενοδοχείων). Διότι όλα αυτά που ζητάνε και με όλα αυτά που φέρνουν, δεν θέλουν τίποτα άλλο, να καταστρέψουν την ιδιοκτησία. Έχουν διαθέσει τη ζωή τους και τα χρήματά τους, για να έχουν αυτοί οι κύριοι απασχόληση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κέρκυρας, Παναγιώτης Μπράμος στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τις δέκα… εντολές οι εργαζόμενοι στα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία, πρέπει να καρφώνουν στο σωματείο, τους προϊσταμένους τους. Να γίνουν πληροφοριοδότες για οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία του ξενοδοχείου για να βγαίνει και το απεργιακό πρόγραμμα. Να σταμπάρουν συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων τους για να την πληρώνουν με το νόμισμα που τους αξίζει. Και πριν από όλα αυτά να δουλεύουν χαλαρά.

«Έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Αλλά δεν επιτρέπεται να στρέφεται ο αγώνας εναντίον των τουριστών. Διότι ένας τέτοιος αγώνας είναι εναντίον των τουριστών», ανέφερε επίσης στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Μπρεντάνος.

Οι επαγγελματίες στο νησί των φαιάκων ζητούν να προστατευτεί το τουριστικό προϊόν που απειλείται από την επανάληψη ανεξέλεγκτων κινητοποιήσεων που στο παρελθόν απέτρεψαν την παραμονή στην Κέρκυρα εκατοντάδων ξένων επισκεπτών και έπληξαν τη βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων.

«Είναι ιερό το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να ζητάει τα δεδουλευμένα του. Τέτοια είδους αιτήματα θα βρουν όλους τους φορείς αρωγούς. Οι προτροπές αυτές προς τους εργαζόμενους, δεν μας εκφράζουν και δεν μας καλύπτουν», ανέφερε από πλευράς του στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, Βασίλης Βασιλάκης.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η συνδικαλιστική έμπνευση έχει ως αποτέλεσμα τέτοια μεσαιωνικά... φιρμάνια. Εργαζόμενοι στο νησί έλεγαν στον ΑΝΤ1 ότι ανάλογα κείμενα μοιράζονται κατά καιρούς.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/6/14 08:58

    ειναι ιερο το δικαιωμα να ζηταει τα δεδουλεμενα του ο καθε εργαζομενος ! και εσενα κυριε αντιπροεδρε της κερκυρας ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ να αμοιβεις της υπηρεσιες που σου προσφερουν οι εργαζομενοι και οχι να χρωστανε μερικοι απο περσυ κυριε αντιπροεδρε εσυ τις κρατησεις σου τις πληρωνεσαι μετα απο δυο χρονια? ετσι θελεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Γώτης22/6/14 10:58

    Οι εργατοπατέρες όπως ειρωνικά ονομάζετε τις διοικήσεις των σωματείων, δεν αποφασίζουν μόνοι τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει την εισήγηση προς την Γενική Συνέλευση και η Γ.Σ. αποφασίζει με ψηφοφορία τι θα γίνει. Αυτά για να μάθετε πως λειτουργούν τα σωματεία. Να το μάθετε όλοι εσείς που θέλετε να καπελώνετε τις αποφάσεις των πολλών για όφελος και με εντολή των αφεντικών σας. Και βέβαια αυτό επιδιώκουν όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί που θέλουν τους εργαζόμενους πιόνια στα χέρια των εργοδοτών επειδή αυτοί τους αντιπροσωπεύουν. Πάντα κυνηγάγατε τους συνδικαλιστές προσπαθώντας να ρίχνετε λάσπη στην αιρετή ιδιότητά τους. Παλιά, στην Καραμανλική εποχή, είχατε και τμήμα της αστυνομίας για τη δίωξη ή κάπως έτσι των συνδικαλιστών. Και τώρα θα σας χρησίμευε αλλά δεν το θέλει ούτε η ίδια η αστυνομία που έχει σοβαρή συνδικαλιστική δράση. Και να σταματήσετε να μηχανεύεστε όπως σας συμφέρει, το δημόσιο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/6/14 10:59

    ενώ εδώ στην Ρόδο κάποιοι "κύριοι" πληρώνουν κατά το δοκούν και πάντα στην "ώρα" τους...αλήθεια μια απορία να εκφράσω εγώ ο "αδαής".....γιατί στο """""κράτος"""""" μας γίνεται ανάκληση αδειών λειτουργίας στις ασφαλιστικές εταιρείες που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ???? που είναι η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ?? ΠΉΓΕ ΠΕΡΊΠΑΤΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *