ροή ειδήσεων

Θέλεις να γίνεις... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ;;; Αυτή είναι η Χρυσή Συνταγή!

Η σκληρή δουλειά, η εκπαίδευση, οι έξυπνες επενδύσεις, η οικονομία, η ανάληψη ρίσκου,...
καθώς και μπόλικη τύχη, είναι ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες, που επικαλέστηκαν οι υπερπλούσιοι επενδυτές για να περιγράψουν τους εαυτούς, σύμφωνα με έρευνα της Spectrem Group.


Το CNNMoney το έψαξε λίγο περισσότερο. Ρώτησε αρκετούς ειδικούς στον τομέα αυτό εάν έχουν παρατηρήσει ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές μεταξύ των πελατών τους, οι οποίοι διαθέτουν περιουσία τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων.


Ιδού τι προέκυψε:


Επιχειρηματικότητα: Αν και υπάρχουν πολλοί γιατροί, δικηγόροι και στελέχη επιχειρήσεων, που διαθέτουν περιουσία άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, όσοι ξεκινούν τις δικές τους επιχειρήσεις τείνουν να γίνουν ακόμη μεγαλύτερη περιουσία.


Ξεχάστε το ρολόι: Η 40ωρη εργασία την εβδομάδα μοιάζει με μερική απασχόληση για τους περισσότερους, ειδικά για εκείνους που έχουν δημιουργήσει τη δική τους επιχείρηση. Οι 60 με 80 ώρες εργασίας την εβδομάδα, καθώς και η δουλειά την περίοδο των διακοπών, είναι κάτι συνηθισμένο, σύμφωνα με το χρηματοοικονομικό σύμβουλο, Doug Flynn της Flynn Zito Capital Management.


Yψηλή ενέργεια: Πολλοί πλούσιοι έχουν περίσσια ενέργεια, χρειάζονται λίγες ώρες ύπνου και υιοθετούν γενικώς μία αισιόδοξη στάση, σύμφωνα με το ψυχολόγο James Gottfurcht, ο οποίος διοικεί τη Psychology of Money Consultants, που έχει έδρα το Λος Αντζελες.


Επιπλέον, οι υπερπλούσιοι είναι συνήθως οραματιστές, εκτιμά η ψυχολόγος Kristen Armstrong, coach στρατηγικής πλούτου στην Ascent Private Capital Management. Η ίδια περιγράφει πολλούς από τους πελάτες της ως ανθρώπους που θα διαθέτουν “τη δύναμη της φύσης”.


"Το βλέπω ξανά και ξανά. Εχουν πραγματικά τη φοβερή ικανότητα να οραματίζονται πιθανά μέλλοντα...και την καταπληκτική ικανότητα να επικεντρώνουν τις προσπάθειες και την ενέργειά τους από τη στιγμή που θα διακρίνουν την ευκαιρία”.


Εξαιρετική αυτοπεποίθηση: Ο Gottfurcht τονίζει ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες τους που δεν ξέρουν τι έχουν, πρεσβεύουν το εξής: “Μπορώ να κάνω τα πάντα”. Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Armstrong, η οποία αναφέρει ότι όλοι οι πελάτες της έχουν εξαιρετική αυτοπεποίθηση και είναι σίγουροι ότι ο κόσμος θα “αγκαλιάσει” τις επιχειρηματικές ιδέες τους.


Μάλιστα, ο Gottfurcht τονίζει ότι ορισμένοι από τους πλουσιότερους πελάτες του πάσχουν από “ναρκισσιστική προσωπική διαταραχή”, δηλαδή θεωρούν ότι είναι μοναδικοί, “απαιτούν υπερβολικό θαυμασμό” κι έχουν αυξημένη έλλειψη ενσυναίσθησης για τους άλλους.


Παρατηρητικότητα: Παρά την υψηλή αυτοπεποίθησή τους, οι πελάτες του Armstrong γνωρίζουν ότι δεν είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο σε όλα τα θέματα. Για το λόγο αυτό, φροντίζουν να περιτριγυρίζονται από άτομα που είναι και που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τα οράματά τους.


Mετριοπάθεια: Παρά την προβολή λαμπερών τρόπων ζωής των πλουσίων από το Χόλιγουντ, πολλοί εκατομμυριούχοι ζουν περισσότερο ταπεινά, φροντίζοντας να μην επιδεικνύουν τον πλούτο τους. “Κάποιοι φορούν το παλιό καρό πουκάμισό τους”, λέει ο Flynn. Τ


Ανεκτικότητα στον κίνδυνο, αλλά όχι παρορμητισμός: Οποιοσδήποτε έχει μία επιχείρηση είναι από τη φύση του ριψοκίνδυνος, επισημαίνει ο Flynn. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ασυγκράτητοι επενδυτές μεταξύ των πελατών του. Μπορεί να έχουν κάποιες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά αποβλέπουν πάντα σε έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε σχέση με τους περισσότερους επενδυτές. Επιλέγουν μία μετοχή ή μία επένδυση και παραμένουν πιστοί σε αυτήν έως ότου αρχίσει να αποδίδει. Επίσης, δεν ποντάρουν ποτέ όλα τα χρήματά του σε μία επένδυση ή μετοχή.
protothema.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *