ροή ειδήσεων

Γιατρός του ΠΕΔΥ «πλήρωσε» με ξυλοδαρμό την ανεπάρκεια του συστήματος

«Θύτες-θύματα» οι γονείς ανάπηρου κοριτσιού...

Οι τραγικές συνέπειες της πολιτική της λιτότητας και της περιστολής των δαπανών για τη δημόσια υγεία που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ' επιταγή της τρόικας, οδήγησαν ένα ζευγάρι απελπισμένων γονιών να ποδοπατήσουν στην κυριολεξία έναν γιατρό σε μονάδα του ΠΕΔΥ στην Πάτρα.


Το περιστατικό, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», εκτυλίχθητε στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου της αχαϊκής πρωτεύουσας. Οι γονείς ενός κοριτσιού που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα αναπηρίας επισκέφθηκαν το τμήμα του ΠΕΔΥ –του νέου εθνικού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας που φέρει την υπογραφή Γεωργιάδη- για να «γράψουν» αναγκαία αναλώσιμα για την καθημερινή φροντίδα του παιδιού τους.


Ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκαν, τους πληροφόρησε ότι δεν μπορεί να γράψει τα υλικά, καθώς δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστικό φορέα και πρότεινε στον πατέρα του ανάπηρου κοριτσιού να πάνε μαζί στον διευθυντή για να βρεθεί μία λύση.


Καθώς όμως προχωρούσαν στο διάδρομο, ο απελπισμένος πατέρας βγήκε εκτός εαυτού, επιτέθηκε στον γιατρό και μαζί με τη σύζυγό τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν.


Οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν να σώσουν τον γιατρό ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά χτυπήματα. Πάντως, ο γιατρός δεν κατέθεσε μήνυση κατανοώντας, όπως είπε, το πρόβλημα των γονέων.


Την ίδια απελπισία ασθενών καταγγέλλουν γιατροί από πολλά νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας της χώρας. Οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί αφήνουν τα νοσοκομεία χωρίς αναλώσιμα, με σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα, ενώ το ελλιπές προσωπικό προσπαθεί να επιτελέσει το έργο του σε δύσκολες συνθήκες. Οι περιπτώσεις που οι ασθενείς τα «βάζουν» με τους γιατρούς ή τους νοσηλευτές, εξαιτίας των ατελείωτων ωρών αναμονής, του πλαφόν στη συνταγογράφηση που επανήλθε προσφάτως, των εξετάσεων και υλικών που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι καθημερινές.


Όσο όμως πολιτική του υπουργείου Υγείας είναι η περικοπή των δαπανών και η εκχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, η δημόσια υγεία θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται με τραγικές συνέπειες για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν μπορεί να βάζει άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/14 23:50

    Πιστευω οτι αν γινοταν ετσι οπως τα ειπε ο γιατρος τις φαπες θα τις ετρωγε ο διευθυντης.Αλλα μαλλον ο απελπισμενος πατερας ακουσε το γνωστο τραγουδακι"εγω δεν ειμαι αρμοδιος και δεν μπορω να κανω τιποτα.Να πατε στον διευθυντη αν θελετε".Κι εκει μαλλον ηταν που αρχισε το "ανεβα-κατεβα" της σφαλιαρας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *