ροή ειδήσεων

Δήμος απασχολούσε εργαζόμενη χωρίς να την έχει δηλώσει !!

Πρόστιμο για "μαύρη" εργασία επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στον Δήμο Τοπείρου, καθώς εντοπίστηκε...αδήλωτη εργαζόμενη να απασχολείται σε Νομικό Πρόσωπό του Δήμου στους Τοξότες!



Πρόκειται για μια απίστευτη υπόθεση που αποκαλύπτει το ThrakiToday.com και η οποία ήρθε στο φως μετά από επιτόπιο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο με το υπ. αριθμ. 258/15-04-2014 έγγραφό του επέβαλε πρόστιμο 10.500 ευρώ στον Δήμο Τοπείρου πριν από μερικούς μήνες , όπως άλλωστε ορίζει σχετικώς η υφιστάμενη νομοθεσία.


Το ιστορικό της υπόθεσης


Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης δέχθηκε αρχικά μια καταγγελία για την ύπαρξη αδήλωτου προσωπικού σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τοπείρου με έδρα τους Τοξότες. Ενεργώντας κατά τον νόμο το προσωπικό της υπηρεσίας προχώρησε στον έλεγχο του βάσιμου της καταγγελίας, σύμφωνα πάντα με την οποία τέσσερα άτομα απασχολούνταν στον Δήμο αλλά... χωρίς να έχουν προσληφθεί!


Κατά τον έλεγχο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εντόπισε μια υπάλληλο στο εν λόγω ΝΠΔΔ η οποία δεν ήταν ασφαλισμένη ενώ δεν υπήρχε και η προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία κατάσταση προσωπικού. Ακολούθως συντάχθηκε πράξη επιβολής προστίμου ενώ σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες η υπόθεση απασχολεί πλέον και τη Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα την Εισαγγελία, η οποία παρενέβη αμέσως μετά τη βεβαίωση του προστίμου.


Όπως είναι φυσικό το περιστατικό εγείρει μια σειρά από ερωτηματικά, τα οποία σχετίζονται τόσο με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εν λόγω υπάλληλος απασχολούνταν στο ΝΠΔΔ του Δήμου χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την πρόσληψή της, αλλά και με το πως της καταβάλονταν οι μισθοί της! Όλα τα παραπάνω θα μπορούσε ενδεχόμενα να απαντηθούν μετά και την ολοκλήρωση των ελέγχων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, εφόσον πάντα προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες.


Δεν πρόκειται για υπάλληλο...


Από τη μεριά του ο Δήμος προσφεύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπως άλλωστε είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις βεβαίωσης ανάλογων προστίμων, αμφισβητώντας το βάσιμο και των καταγγελιών αλλά και του προστίμου.


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τοπείρου, η υπάλληλος η οποία χαρακτηρίστηκε ως αδήλωτη κατάγεται από την περιοχή των Τοξοτών και δεν εργάζεται στον Δήμο ούτε σε κάποιο Νομικό Πρόσωπο, αλλά ενδεχόμενα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΠΔΔ κατά τον έλεγχο του ΣΕΕ τυχαία! Με αυτό το σκεπτικό και αμφισβητώντας πως πρόκειται για αδήλωτη εργαζόμενη ο Δήμος κινεί από την πλευρά του τις δικές του ενέργειες. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *