ροή ειδήσεων

Πουλάνε μέχρι και τα ψυχιατρεία που βρίσκονται σε οικόπεδα φιλέτα

Τα κατήγγειλε η υποψήφια Ευρωβουλευτής
ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, στην επίσκεψή της στην Κέρκυρα, αλλά.... ποιός άκουγε;;;;;;

Για να δούμε τώρα, που δεν ψηφίστηκε η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ο Μαριάς, θα τα καταγγείλει στο Ευρωκοινοβούλιο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


Δεν αφήνουν ούτε την σκόνη… Μέχρι και ψυχιατρεία έκλεισαν για να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ τις εγκαταστάσεις τους και τις εκτάσεις τους, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για τα ψυχιατρεία Κέρκυρας, Χανίων και Κατερίνης, τα οποία έχουν σημαντική κτηματική περιουσία, ενώ βρίσκονται και σε κομβικά σημεία των συγκεκριμένων τουριστικών προορισμών.
Τα συγκεκριμένα τρία Ψυχιατρικά Περιφερειακά Νοσοκομεία
καταργήθηκαν ως αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι υπηρεσίες τους μεταφέρθηκαν στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων των πόλεων που έχουν έδρα.
Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στα κτίρια και τις γεωργικές εκτάσεις ιδιοκτησίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων αναπτύχθηκαν επαγγελματικές δραστηριότητες στα πλαίσια της αποασυλοποίησης – επανένταξης των ψυχικά πασχόντων ασθενών που είχε και βιοποριστικό και θεραπευτικό στόχο.

«Είναι αδιανόητη και ανάλγητη η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της περιουσίας των ανωτέρω Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Περιουσία που έχει αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Για την παραχώρηση δεν ελήφθησαν υπόψιν και οι Συνταγματικοί περιορισμοί (κληροδοτήματα, δασικές εκτάσεις κλπ)» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Μάλιστα το ζήτημα τέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στον Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Laszlo Andor στην συνάντηση της Τρίτης 17 Ιουνίου ενώ στην Επιτροπή ακροάσεων της Βουλής στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα Περιφερειακά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την ακύρωση της παραχώρησης.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *