Γνωρίζουμε πως η έλλειψη βιταμινών μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία μας, όμως νέα έρευνα αποκαλύπτει...
ότι μία συγκεκριμένη βιταμίνη συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, όταν τα επίπεδά της είναι πολύ χαμηλά στο αίμα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCSD της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης σχετίζονται με διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με άτομα που φτάνουν την επαρκή πρόσληψη σε ημερήσια βάση.
Ο λόγος για τη βιταμίνη D, την οποία συνθέτει ο οργανισμός μας όταν οι ακτίνες του ήλιου έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας. Μπορούμε επίσης να πάρουμε τη βιταμίνη από τροφές όπως ο σολομός, ο τόνος, το αυγό και το τυρί ή με τη βοήθεια συμπληρώματος.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα έρευνας από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, η οποία είχε καταδείξει ότι συγκέντρωση μικρότερη των 20 ng/mL στο αίμα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία μας.
Η πολύτιμη βιταμίνη D που βρίσκεται στα κύτταρά μας βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο. Είναι επίσης απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του μυϊκού, του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι ερευνητές από το UCSD ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν συνολικά σε περισσότερα από 560.000 άτομα σε 14 χώρες και κάλυπταν την περίοδο 1966 έως 2013 ώστε να καταλήξουν στην παραπάνω συσχέτιση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Public Health.
onmed
Παράπονα Ρόδου
ότι μία συγκεκριμένη βιταμίνη συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, όταν τα επίπεδά της είναι πολύ χαμηλά στο αίμα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCSD της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης σχετίζονται με διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με άτομα που φτάνουν την επαρκή πρόσληψη σε ημερήσια βάση.
Ο λόγος για τη βιταμίνη D, την οποία συνθέτει ο οργανισμός μας όταν οι ακτίνες του ήλιου έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας. Μπορούμε επίσης να πάρουμε τη βιταμίνη από τροφές όπως ο σολομός, ο τόνος, το αυγό και το τυρί ή με τη βοήθεια συμπληρώματος.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα έρευνας από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, η οποία είχε καταδείξει ότι συγκέντρωση μικρότερη των 20 ng/mL στο αίμα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία μας.
Η πολύτιμη βιταμίνη D που βρίσκεται στα κύτταρά μας βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο. Είναι επίσης απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του μυϊκού, του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι ερευνητές από το UCSD ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν συνολικά σε περισσότερα από 560.000 άτομα σε 14 χώρες και κάλυπταν την περίοδο 1966 έως 2013 ώστε να καταλήξουν στην παραπάνω συσχέτιση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Public Health.
onmed
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.