ροή ειδήσεων

Γιατί τα Καλοκαίρια μας... ανεβαίνει η λίμπιντο;


Τι κι αν τα οικονομικά, τα δάνεια, οι εκκρεμότητες τρέχουν... δεν θα μπορούσα να μην υποδεχτώ μαζί σας τον Αύγουστο, μ΄ένα άκρως καλοκαιρινό θέμα, τους καλοκαιρινούς έρωτες...



Πείτε μου ποιος δεν «ταξιδεύει» στο άκουσμα καλοκαιρινών τραγουδιών όπως για παράδειγμα αυτό που λέει: «Αν είσαι θάλασσα, εγώ σ' αγκάλιαζα, αν είσαι άνεμος εγώ σε κράτησα.. κι άμα το αύριο είναι
στο χέρι μου, θα 'σαι για πάντα το Καλοκαίρι μου!», ακόμη κι αν περνά το καλοκαίρι του όχι σε κάποιο ελληνικό νησί ,αλλά στο σπίτι του!
Όπως και να το κάνουμε, το καλοκαίρι είμαστε πιο χαλαροί, πιο ξέγνοιαστοι, ίσως πιο «ευδιάθετοι» για φλερτ. Λίγο οήλιος που επιδρά θετικά στην ανθρώπινη συμπεριφορά, λίγο οι ομορφιές της χώρας μας... λίγο οι παραλίες, λίγο ο ξάστερος ουρανός, λίγο οι δαντελωτές ακρογιαλιές, λίγο τα εξωτικά κοκτέιλ...! Όσο και να πείτε... το καλοκαίριερωτεύεσαι τον τόπο σου και τα «τυχερά» που αυτός σου φέρνει!
Αφού γεννηθεί λοιπόν η επιθυμία της αναζήτησης και του «αγκαλιάσματος» με το άλλο μας μισό -σ'ένα ιδανικό τοπίο- ..., τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τους καλοκαιρινούς έρωτες;;;

Οι έρευνες της ΕΜΑΣ (Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) επιβεβαιώνουν πως το καλοκαίρι ταυτίζεται με τις πιο πρωτόγνωρες δομές του εγκεφάλου, εκείνες που χαλαρώνουν τις οποιεσδήποτε ηθικές αναστολές και απελευθερώνουν τους ανθρώπους, από ηθικούς κανόνες και περιορισμούς!
Η ίδια η φύση, με τον ιδρώτα και τις φερομόνες δηλαδή με τις αόρατες βιολογικές βάσεις της ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς, οδηγεί σε πιο επιθετικές, παθιασμένες και κατ' επέκταση, -ως επί το πλείστον-, εφήμερες καταστάσεις!
(Φερομόνες => φέρειν-ορμόνη/διέγερση: άοσμες χημικές ουσίες που αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω του ιδρώτα.Η έκκριση τους θεωρείται υπεύθυνη για την αλλαγή της συμπεριφοράς του αποδέκτη απέναντι στον αποστολέα, καθώς και για την ασυνείδητη επιλογή του σεξουαλικού συντρόφου).
Έτσι εξηγείται, γιατί το γνωστό οne-night stand έχει την «τιμητική» του το καλοκαίρι! Ωστόσο, η συνηθισμένη αυτή πρακτική και για τα δυο φύλα, κρύβει πολλούς κινδύνους για την ψυχική διάθεση και την αυτοπεποίθηση, κυρίως των γυναικών, αλλά και κινδύνους υγείας και για τα δύο φύλα!

Γι' αυτό, λοιπόν, απολαύστε το καλοκαίρι σας αλλά πριν βιαστείτε να εμπλακείτε σε οποιαδήποτε παρορμητική ερωτική συνεύρεση με σύντροφο που γνωρίζετε ελάχιστα, τόσο οι ελεύθεροι – όσο και οι δεσμευμένοι, ή πριν βιαστείτε να επονομάσετε τον καλοκαιρινό σας έρωτα πρίγκιπα / πριγκίπισσα του παραμυθιού σας, οι πιο ρομαντικοί-, κάντε ακόμη μια βόλτα στην παραλία δίπλα στο κύμα... η θάλασσα πάντα βοηθά και εξημερώνει τις σκέψεις!
Δεν είναι στο χέρι μας να κάνουμε το καλοκαίρι να κρατήσει για πάντα ... αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αποφύγουμε το Σεπτέμβριο, το «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια»...!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Γιώργος Γώτης29/6/14 16:55

    Ναι, τα κοκτέιλ μας ανεβάζουν τη λίμπιντο. Τα ζουμιά των πλαστικών χυμών και τις μπόμπες ποτά προς όφελος της τσέπης των όσων "έξυπνων" σε συνδυασμό τη τσουλοποίηση του οne-night stan που περιμένουν οι παλικαράδες να καλοκαιριάσει για την σαφή εφαρμογή του, λες και το χειμώνα δεν το εφαρμόζουν και μόνοι τους. Όλοι αυτοί οι εραστές του ονείρου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/14 21:55

    Γωτη παραληρείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Γώτης30/6/14 13:46

      Υπόγραψε με τ' όνομά σου για να ξέρουμε ποιός μας απαντά. Μήπως ντρέπεσαι γι' αυτό; Όσο για τη σαχλαμαρίτσα που έγραψες, τα επιχειρήματα αντικρούονται με επιχειρήματα και όχι με κουτοπονηριές.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/6/14 20:06

      Βικιλεξικο
      ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ < ελληνιστική κοινή παραλήρημα "παράλογη φλυαρία"

      1. ο ασυνάρτητος και χωρίς νόημα λόγος, ο οποίος αποτελεί σύμπτωμα ορισμένων οργανικών ή ψυχικών παθήσεων, παραμιλητό

      2. η φλυαρία

      3. (μεταφορικά) ο λόγος ο οποίος χαρακτηρίζεται από φανατισμό και έλλειψη ειρμού ή η κατάσταση υστερίας και βίαιου ενθουσιασμού

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *