ροή ειδήσεων

Η Τουρκία απειλεί για την μεταχείριση της μειονότητας Θράκης!

Στην μειονότητα της Θράκης αναφέρεται τουρκικό δημοσίευμα και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ανέφερε ότι η Ελλάδα παραβίασε...


την «ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι» που κατοχυρώνεται από την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου. "Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε έκθεση του, το 2011, ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές έκλεισαν τρεις συλλόγους της μειονότητας από το 1984 και αποτρέπει τη δημιουργία νέων με τουρκικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν, περίπου 150.000 Τούρκοι υπήκοοι που ζουν στην Ελλάδα, στη βορειο-ανατολική περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπως μεταδίδει το "newsbomb.gr". Το καθεστώς της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, καθιερώθηκε με τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923, γράφει το Dunya Bulteni.
«Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποίησε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε υποθέσεις που αφορούν την τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει: «Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η επιτροπή του συμβουλίου των υπουργών προειδοποίησε την Ελλάδα, μετά από την πρώτη προειδοποίηση της, τον Δεκέμβριο του 2013. Η επιτροπή, η οποία ελέγχει την εκτέλεση των αποφάσεων του δικαστηρίου, δήλωσε ότι η Ελλάδα παραλείπει την εφαρμογή της απόφασης του 2007, σε μια υπόθεση που κατατέθηκε από Τούρκο υπήκοο που ζει στη Δυτική Θράκη, για παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης συναναστροφής.
Συγκεκριμένα, ο Χασάν Ουστά Μπεκίρ προσέφυγε ενώπιον του δικαστηρίου το 1996, μετά από απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να κλείσει έναν σύλλογο που είχε δημιουργηθεί το 1995» Ο Τούρκος δημοσιογράφος επισημαίνει μάλιστα πως «η μη κερδοσκοπική ομάδα είχε ως στόχο τη διδασκαλία των τουρκικών παραδόσεων στη νεολαία της μειονότητας, την ανάπτυξη των τουρκο-ελληνικών σχέσεων και να συμβάλει στην ανάπτυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας». Τέλος, υπενθυμίζει πως «το ελληνικό δικαστήριο, αποφάνθηκε ότι έπρεπε να κλείσει, λέγοντας ότι στη Δυτική Θράκη, αναγνωρίζεται μόνο μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική, καθώς και οι σκοποί του σωματείου αποτελούσαν απειλή και κίνδυνο για τη δημοκρατική κοινωνία".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/6/14 23:05

    ΡΕΕΕΕΕ

    Θα βγει επιτέλους κανένας (εφημερίδα, πολιτικός στην γαμημένη Ευρωβουλή) να πει φωναχτά ξανά και ξανά και ξανά, για τα φοβερά εγκλήματα των τούρκων κατά της ανθρωπότητας? Υπάρχουν φωτογραφίες, αποδείξεις, μαρτυρίες για αυτά που έχουν πράξει αυτά τα ζώα. Αντε που θα βγούνε και απο πάνω.

    Εκεί στην βουλή τι καπνίζετε να το πάρουμε και μείς? Επιτέλους τι θα γίνει με τα διάφορα σωματεία στα οποία αποδεδειγμένα (και με video) τα οργανωτικά μέλη τους εκδηλώνουν απροκάλυπτα το μίσος τους για την Ελλάδα? Τα τσοντοκάναλα τι κάνουν?

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *