ροή ειδήσεων

Το Μουντιάλ των αντιθέσεων: Αγώνας ποδοσφαίρου μέσα στο γήπεδο, αγώνας επιβίωσης απ' έξω...

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε πρεμιέρα χθές βράδυ, επιβεβαιώνοντας ωστόσο με ττον πλέον εμφατικό τρόπο τον χαρακτηρισμό που του είχε δοθεί πολύ πριν από τη σέντρα ως "το Μουντιάλ των αντιθέσεων"...

Την ώρα που η Εθνική μας, λοιπόν, ταξίδευε για την πόλη του πρώτου της αγώνα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο κέντρο του Μπέλο Οριζόντε αστυνομικοί και διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι σώμα με σώμα. Δακρυγόνα, γκλοπ, μολότοφ, πέτρες, ξύλα, σπασμένες βιτρίνες και όπλα, συνέθεσαν σκηνικό τρόμου το οποίο κατέγραψε η κάμερα του Contra.gr.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της στρατιωτικής αστυνομίας, τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μία σύλληψη. Λίγο αργότερα, και ενώ οι Βραζιλιάνοι κατέφθαναν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Κροατία, στον περίγυρο του σταδίου υπήρχαν άνθρωποι, οι οποίοι έψαχναν τροφή στα σκουπίδια (!).
Η χαρακτηριστική φωτογραφία μάλιστα που απεικονίζει μια γυναίκα μέσα σε κάδο απορριμάτων κάνει από το πρωί της Παρασκευής (14/6) το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ, αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια σχετικά με το κατά πόσο έπρεπε η "χώρα του καφέ" να αναλάβει ένα τόσο πολυδάπανο τουρνουά, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι φαίνεται μετά βίας να επιβιώνουν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *