ροή ειδήσεων

"Στην Ελλάδα ό,τι και να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει"

Διαβάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης καταλαβαίνουμε ...ότι η βασική δουλειά αυτής της ομάδας είναι να πάει τη χώρα σε εκλογές. Ποιές μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα, το ζητούμενο είναι να "διορθωθούν οι αδικίες". Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να κοιτάξει προς τα δεξιά του. Αυτό το μήνυμα επέλεξε από τα τόσα που του έστειλαν οι ψηφοφόροι στις πρόσφατες εκλογές. Στις δύσκολες ώρες ο καθένας επιστρέφει σε μονοπάτια που γνωρίζει καλύτερα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

Θα του βγει του Αντώνη Σαμαρά; Για τις εκλογές ο λόγος. Διότι ανάπτυξη με Γιακουμάτο δεν γίνεται και δεν χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις από το έργο του σε παλιότερες κυβερνήσεις. Και δεν είναι ο μόνος. Η ομάδα της "λαϊκής δεξιάς" κέρδισε πολλούς πόντους σε αυτή την κυβέρνηση. Συλλέκτες ψήφων; Ναι, αναμφισβήτητα! Φωνάζουν στα παράθυρα, ξέρουν καλά την εκλογική τους πελατεία. Αλλά ως εκεί. Τους ξέρουμε και από τα παλιά. Οι ίδιοι είναι, δεν άλλαξαν. Πώς μπορούμε να ελπίζουμε, λοιπόν, ότι με αυτούς θα γίνει κάτι καλύτερο...

Η εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ είναι αξιοσημείωτη. Τείνει κανείς να πιστέψει ότι πρόκειται για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που συνεργάζεται με την Νέα Δημοκρατία και όχι για κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά! Μαγκιά του Βαγγέλη Βενιζέλου. Πρώτα έπεισε ότι το 8% στις εκλογές ήταν νίκη και τώρα ότι έπρεπε γι΄ αυτή του τη νίκη να πάρει μερικά ακόμη υπουργικά χαρτοφυλάκια. Είναι βέβαιο ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν είναι ο αντίπαλος που θα θέλατε σε μία παρτίδα πόκας. Αν και το πιο ωραίο το έγραψε χτες κάποιος χρήστης του twitter: "Στην Ελλάδα ό,τι και να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει".

Και πάμε στην επιλογή Χαρδούβελη. Σύμφωνα με τις διαρροές περιμέναμε μία έκπληξη πρώτου μεγέθους. Μία επιλογή που θα μας έκανε να πέσουμε κάτω από την καρέκλα μας, όπως θα κάναμε αν υπουργός ήταν η κυρία Παπαδοπούλου από τα μπισκότα Παπαδοπούλου. Ε λοιπόν αυτό δεν συνέβη! Δεν πέσαμε από την καρέκλα μας!

Ο κ. Χαρδούβελης είναι ένας καλός οικονομολόγος, με κύρος και εμπειρία. Για την θέση του υπουργού Οικονομίας, όμως, χρειάζεται να περιμένουμε πριν πούμε οτιδήποτε άλλο. Το κακό, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος. Έχει μπροστά του τη διαπραγμάτευση για το χρέος και να συμμαζέψει ταυτόχρονα τα ασυμμάζευτα στο υπουργείο του. Δύσκολο το έργο του. Κι επίσης δεν βλέπουμε πως θα σηματοδοτήσει αλλαγή στην πολιτική του υπουργείου. Αν δηλαδή έχει άλλη γραμμή από εκείνη της πλήρους ταύτισης με την τρόικα, την οποία και ακολουθούσε ο προκάτοχός του.

Πολύς κόσμος σε αυτή την κυβέρνηση. Τελειώνοντας όμως την ανάγνωση μας μένει η απορία ποια γραμμή θα ακολουθήσει αυτή η κυβέρνηση. Τη γραμμή της λαϊκής δεξιάς που εκφράζουν οι Βορίδης, Ντινόπουλος και άλλοι ή εκείνη του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης και λοιπών συντρόφων; Είναι σαν να βλέπει κανείς μία σούπα με πάρα πολλά συστατικά, τα οποία όμως μπορούν στο τέλος να βγάλουν μία απροσδόκητα κακή γεύση. Όχι γιατί τα υλικά δεν ήταν καλά, αλλά διότι δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Πάμε σε εκλογές; Κατά πάσα πιθανότητα ναι. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά διότι μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστώ πόσο καιρό θα συνεργάζονται αρμονικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Γιαμουμάτο της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν σας φτάνει αυτό το παράδειγμα θα βρείτε πολλά ακόμη και με χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο.
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/14 22:32

    ψηφισατε νδ και σαϛ βγηκε πασοκ,δεν θελατε να ψηφισετε αλλο κομμα αντιμνημονιακο,τωρα λουστειτε τουϛ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Γώτης11/6/14 23:57

    Παιδιά, συγνώμη που δανείστηκα παραπάνω τον τίτλο σας "Στην Ελλάδα ότι ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει" Μα μου άρεσε τόσο πολύ. Έξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *