ροή ειδήσεων

Τζάμπα χάσαμε τη σάμπα...

Στα πέναλτι (3-5) χάθηκε η πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Η Εθνική, αφού έφαγε φάβα γκολ, ισοφάρισε στο 91' (Σωκράτης) και έχασε ευκαιρίες στην παράταση, τελικά ηττήθηκε 4-6 (κ.α. 1-1) από την Κόστα Ρίκα... που θα παίξει με την Ολλανδία στους "8". Η Ελλάδα επιστρέφει με την κορυφαία διάκριση σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μοιραίος ο Γκέκας.


Η Ελλάδα μας δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί στους "8", καθώς αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 (κ.α. και παράταση 1-1) από την Κόστα Ρίκα. Ήταν, όπως και να `χει, ένα ιστορικό ματς, με τους παίκτες του Σάντος να μένουν πίσω στο σκορ στο 52` από το... χαζό πλασέ του Ρουίζ. Στο 67` ο Ντουάρτε αποβλήθηκε, πιέσαμε και καταφέραμε μια επική ισοφάριση με τον Παπασταθόπουλο στο 90+1`! Στην παράταση χάσαμε δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Κατσουράνη και τον Μήτρογλου που στο 120` νικήθηκε από τον κορυφαίο Νάβας. Στα πέναλτι μοιραίος ήταν ο Φάνης Γκέκας, αλλά δεν πειράζει... ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Μια χαρά ήμασταν

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα, με τους Κοσταρικανούς να παίζουν με υπομονή, περιμένοντας... το λάθος μας, κάτι που πήγε να γίνει στο 8`, αλλά ευτυχώς το σουτ του Μπολάνιος πέρασε άουτ. Εμείς είχαμε να αντιπαρατάξουμε δυο μακρινά σουτ του Χριστοδουλόπουλου, προσέχοντας σαφώς τα νώτα μας περισσότερο, δίχως πάντως να αποφεύγονται κάποια αβίαστα λάθη.

Σιγά-σιγά, οι Κοσταρικανοί προσπάθησαν να ανεβάσουν το ρυθμό, παίρνοντας την κατοχή (58%), ενώ εμείς παίζαμε στο γνωστό χαμηλό τέμπο, με "Κάρα" και Λάζαρο να προσπαθούν κυρίως να κάνουν παιχνίδι και κάνοντας σουτ από μακριά. Στο 37` η καταπληκτική σέντρα του Χολέμπας από αριστερά βρήκε αποδέκτη τον "Σάλπι" στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Νάβας είπε "όχι" με φοβερή επέμβαση!! Ήταν η καλύτερη ευκαιρία του ματς, σε ένα πρώτο μέρος που στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν το γκολ. Είχαν ανέβει πολύ και οι Χολέμπας, Λάζαρος, αλλά το 0-0 παρέμενε...

Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ!!!

Δυστυχώς, στην πρώτη επίθεση της Κόστα Ρίκα, κι ενώ είχαμε μπει καλύτερα, φάγαμε γκολ στο 52`. Ο Μπράιαν Ρουίζ πλάσαρε με τη μία μέσα από την περιοχή, ο Καρνέζης έμεινε όρθιος και το κακό έγινε. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει χειρότερο, αν ο ρέφερι έβλεπε το χέρι του Τοροσίδη στο 53`... Η απάντηση του Σάντος ήταν μέσα ο Μήτρογλου κι εκτός ο Σάμαρης σε ένα καθαρό πλέον 4-4-2.

Αυτό το -ουσιαστικά- 4-2-4 μας είχε αποσυντονίσει οργανωτικά και ανασταλτικά, αφού προσπαθούσαμε να απειλήσουμε με βαθιές μπαλιές, αν και ο Ντουάρτε στο 67` αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και μας έκανε ένα δώρο. Ο Σάντος πέρασε και τον Γκέκα (βγήκε ο Σάλπι) στο πλάι του Μήτρογλου στο 68, χωρίς να αλλάξει η διάταξη.

H τελευταία κίνηση του Σάντος ήταν η είσοδος του Κατσουράνη στο 78` αντί του Μανιάτη, αλλά το αριθμητικό μας πλεονέκτημα δεν έφερε και ανάλογη πίεση στην άμυνα της Κόστα Ρίκα, ενώ δεν εκμεταλλευόμασταν και τα στημένα γύρω από την περιοχή. Το μπάσιμο του Λάζαρου από δεξιά και το γύρισμα του στο 87` πέρασε και αυτό χωρίς να κάνουμε κάτι και πλέον είχαμε και τον χρόνο εναντίον μας.

Σε ένα γέμισμα όμως, ο Γκέκας σούταρε από την περιοχή, ο Νάβας απέκρουσε και ο Παπασταθόπουλος (δεν είχε ξαναβάλει γκολ!) από κοντά ισοφάρισε!!!Ο Νάβας στο 90+3` έβγαλε με απίστευτο τρόπο την κεφαλιά του Μήτρογλου και έτσι παράταση!!

Δεν μας έκατσε στην παράταση

Η μπάλα έφτανε εύκολα στην περιοχή των Κοσταρικανών, αλλά μας έλειπε η καλή τελική. Πιέζαμε πάντως και... ελπίζαμε. Στο 100` ο Γκονζάλες έβαλε σωτήρια την κόντρα στον Κατσουράνη και το 1-1 παρέμεινε τελικά ως το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Μπρένες στο 106` μας κοψοχόλιασε, αλλά το σουτ πέρασε άουτ, ενώ στο 112` ο Κουμπέρο έβγαλε μπαλιά-ξυράφι με τον Κατσούρ να πετάει σε κόρνερ. Στην κόντρα βγήκαμε 5 με 2, αλλά ο Παπασταθόπουλος από δεξιά πλάσαρε πάνω στον Νάβας! Στο 120` πάλι ο Νάβας με το γόνατο σταμάτησε τον Μήτρογλου αυτή τη φορά από δεξιά και... ΠΕΝΑΛΤΙ! Το κλου πάντως ήταν πως αποβλήθηκε ο Σάντος μετά την παράταση!

Δυστυχώς...

Ο Μπόρχες ψύχραιμα το 1-0 και ο Μήτρογλου απάντησε για το 1-1. Ο Ρουίζ πολύ ωραία το 2-1 και ο Λάζαρος εύστοχος και αυτός το 2-1, πολύ ωραίος! Ο Καρνέζης επεσε καλά, αλλά ο Γκονζάλες έκανε το 3-2. Ο Χολέμπας ψύχραιμος το 3-3! Ο Κάμπελ με συρτό σουτ το 4-3 και ο Γκέκας νικήθηκε από τον Κέιλορ Νάβας... Ο Ουμάνια δεν αστόχησε και η Κόστα Ρίκα προκρίθηκε στους "8"...

Η σειρά των πέναλτι:

Μπόρχες 1-0
Μήτρογλου 1-1
Ρουίζ 2-1
Λάζαρος 2-2
Γκονζάλες 3-2
Χολέμπας 3-3
Κάμπελ 4-3
Γκέκας απόκρουση ο Νάβας
Ουμάνια 5-3 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *